Ελλάδα

Νέα Σμύρνη κορωνοϊός: Νέος έλεγχος στην καραντίνα της Λάρισας

Νέα Σμύρνη κορωνοϊός: Νέος έλεγχος στην καραντίνα της Λάρισας
Νέα Σμύρνη κορωνοϊός: Νέος έλεγχος για κρούσματα κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί αύριο στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Νέα Σμύρνη κορωνοϊός: Νέος επιδημιολογικός έλεγχος για κορωνοϊό αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα που έχει τεθεί σε καραντίνα. Σημειώνεται, η 23η Απριλίου είναι και η τελευταία μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον οικισμό.

Τα τεστ για τον ιό θα γίνουν από εξειδικευμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστούν και όσοι από τον οικισμό είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό τις προηγούμενες ημέρες και βρίσκονται σε καραντίνα σε Κέντρο Αποκατάστασης, για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Νίκος Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου

Στην καθιερωμένη ενημέρωση χθες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι οι Έλληνες έδειξαν τις μέρες του Πάσχα αξιοζήλευτη πειθαρχία.  Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι Έλληνες έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα τις μέρες του Πάσχα και σημείωσε ακόμη ότι αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε αν όχι για πάντα, τουλάχιστον για πολλά χρόνια, ως υπόδειγμα κοινωνικής υπευθυνότητας.

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαίωσαν τον κανόνα όπως είπε. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας, πλην λίγων περιπτώσεων. Ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι τα μέτρα ισχύουν στο 100% μέχρι και τις 27 Απριλίου. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε τέλος, ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα, όπως άλλωστε και στην ΕΕ, αλλά όπως τόνισε για ακόμα μια φορά, η οποιαδήποτε άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα και όταν κριθεί ότι δε θα συντρέχει πλέον τόσο μεγάλος λόγος για τη διατήρηση όλων των μέτρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments