Ελλάδα

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα για τα καταστήματα

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα για τα καταστήματα
Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν από σήμερα τα σούπερ μάρκετ μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα: Σε κανονικό ωράριο λειτουργίας επιστρέφουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ μετά τις διακοπές του Πάσχα. Συγκεκριμένα, από τις 7:00 το πρωί άνοιξαν σήμερα Τρίτη του Πάσχα και πάλι τις πόρτες τους στους καταναλωτές τα καταστήματα μετά από δύο μέρες, αφού όπως κάθε χρόνο έμειναν κλειστά την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. Θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τις 9:00 το βράδυ.

Σε ισχύ φυσικά εξακολουθούν να είναι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τον κορωνοϊό και προβλέπουν 1 άτομο/ανά 10τμ, κάρτα εισόδου, και πλαφόν σε αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια.

Παράλληλα, επιπλέον συμβουλές έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΦΕΤ σε καταναλωτές και επιχειρήσεις για τον κορωνοϊό, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν μεταδίδεται μέσω τροφίμων, ούτε και από το πεπτικό σύστημα. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί με την υγιεινή και σημειώνει πως αν κάποιος έχει μολυνθεί από τον ιό, μπορεί να μολύνει και τα τρόφιμα που ακουμπά.

Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από τη μόλυνση με τον ιό μέσω των τροφίμων και άλλων προϊόντων; Αναρωτιούνται πολλοί. Mε τα έως τώρα δεδομένα ο ιός δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω μολυσμένων τροφίμων, όμως πρέπει να τηρούνται οι γενικοί κανόνες καθημερινής υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καθώς και κανόνες υγιεινής κατά το χειρισμό των τροφίμων. Δεδομένου ότι οι ιοί είναι ευαίσθητοι στη θερμότητα, ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί επίσης να μειωθεί περαιτέρω με τη θέρμανση των τροφίμων.

Πρέπει να καταναλώνω φρούτα και λαχανικά;

Ακόμη μια ερώτηση που απασχολεί τους καταναλωτές. Η απλή απάντηση είναι ΝΑΙ. Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να νοσήσει από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, παρόλο που ο ιός μπορεί να βρεθεί σε αυτά αν έχει επιμολυνθεί από άτομο που νοσεί. Επομένως, αυτό που προτείνεται να κάνετε είναι να τηρείτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Αν κάποιος θέλει να είναι πιο σχολαστικός: Επειδή ο SARS-CoV-2 προέρχεται από μια οικογένεια ιών που πιθανότατα απενεργοποιείται με το σαπούνι και χλιαρό νερό, το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών σας με σαπούνι και νερό πρέπει να εξαλείψει κάθε ζωντανό ιό. Όπως όμως έχει ήδη επισημανθεί, δεν έχει παρατηρηθεί μετάδοση της νόσου, μέσω της κατανάλωσης τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων και των φρούτων και των λαχανικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments