Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: 873 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Διπλασιάστηκαν τα θύματα σε σχέση με χθες

Βρετανία κορωνοϊός: 873 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – Διπλασιάστηκαν τα θύματα σε σχέση με χθες
Βρετανία κορωνοϊός: Έντονη ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας ο σημερινός τραγικός απολογισμός της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των θυμάτων διπλασιάστηκε σε σχέση με τα χθεσινά νούμερα.

Βρετανίακορωνοϊός: Το θάνατο 873 ανθρώπων σε μια μέρα, εξαιτίας του κορωνοϊού, θρηνεί η Βρετανία. Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία ανακοίνωσαν πως μέσα στις 24 τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους 873 άνθρωποι, με τον απολογισμό στη χώρα να φτάνει πλέον στους 17.382 νεκρούς. Ο τελευταίος απολογισμός στη Βρετανία είναι ο δεύτερος υψηλότερος από το περασμένο Σάββατο (18.04.2020) όταν ανακοινώθηκαν 888 θάνατοι και σχεδόν διπλάσιος (!) σε σχέση με τους θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες (449).

Τα νούμερα αντί να μειώνονται αυξάνονται και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Τις τελευταίες ημέρες τα συνολικά νούμερα των θυμάτων είχαν πτωτική πορεία ωστόσο οι σημερινοί αριθμοί ήρθαν να φανερώσουν πως ακόμη χρειάζεται αρκετός καιρός για να έρθουν χαμόγελα αισιοδοξίας στη χώρα.

Σοκ σε Αγγλία και Ουαλία: 41% περισσότεροι οι θάνατοι

Η αληθινή έκταση του απολογισμού των νεκρών από τον κορονοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν 41% μεγαλύτερη από τους αριθμούς που ανακοίνωνε καθημερινά η κυβέρνηση μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και στα οποία περιλαμβάνονται οι θάνατοι στην κοινότητα.

Η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως μέχρι τις 10 Απριλίου κατέγραψε 13.121 θανάτους, σε σύγκριση με τους 9.288 που είχαν ανακοινωθεί στον καθημερινό απολογισμό που ανακοινώνει η κυβέρνηση γι’ αυτούς που πέθαναν σε νοσοκομεία. Ο Covid-19, η νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό, αναφέρεται στο ένα τρίτο όλων των πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μέσα στην εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments