Πολιτική

Άρση μέτρων Μητσοτάκης διάγγελμα: Με μήνυμα του πρωθυπουργού η επιστροφή στην “κανονικότητα”

Άρση μέτρων Μητσοτάκης διάγγελμα: Με μήνυμα του πρωθυπουργού η επιστροφή στην “κανονικότητα”
Άρση μέτρων Μητσοτάκης διάγγελμα: Με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Άρση μέτρων Μητσοτάκης διάγγελμα: Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να γνωστοποιήσει το σχέδιο μετάβασης, τον τρόπο δηλαδή που θα αρθούν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Πρώτη, πάντως, θα «ανοίξει» η Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα:

Είτε στις 27 Απριλίου είτε κάποια άλλη μέρα στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού. «Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει στις 27 ή μετά τους Έλληνες. Το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα για να αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει το πρώτο μέτρο που αίρεται, καθώς στις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν ξανά τα υποθηκοφυλακεία.

«Επεξεργαζόμαστε ήδη ένα σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα» εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για μια διαδικασία «σταδιακή, μακρόσυρτη και στοχευμένη», για να «μην έχουμε πισωγυρίσματα». Στο πλαίσιο αυτό, «η αρχή μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο» ανέφερε ο κ. Πέτσας, αλλά και από «οικονομικές δραστηριότητες με μικρότερο συνωστισμό», δηλαδή από το λιανεμπόριο, καθώς «έχουμε χρέος να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους», αλλά και πολίτες με χρόνια νοσήματα.

Με αυτά τα δεδομένα, «συμβολικά από τη Δικαιοσύνη» θα εκκινήσει η επαναφορά στην κανονικότητα, ενώ για την ελαχιστοποίηση φαινομένων συνωστισμού θα υπάρξουν προσομοιώσεις. «Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης θα περιλαμβάνει κα κάποια στοιχεία την νέας κανονικότητας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εντάσσοντας σε αυτά την τις αποστάσεις και την έλλειψη χειραψιών και κοντινών επαφών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments