Πολιτική

Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ voucher: Φιάσκο που προσβάλλει ευθέως τον επιστημονικό κόσμο της χώρας

Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ voucher: Φιάσκο που προσβάλλει ευθέως τον επιστημονικό κόσμο της χώρας
Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ voucher: Δριμεία κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό πως το εγχείρημα αυτό δεν σέβεται τους επιστήμονες της Ελλάδας.

Αχτσιόγλου ΣΥΡΙΖΑ voucher: “Φιάσκο που προσβάλλει ευθέως τον επιστημονικό κόσμο της χώρας. Το βασικό ζήτημα που δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση είναι το εξής: η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει απευθείας με απευθείας επίδομα τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυταπασχολούμενους και το επιστημονικό προσωπικό. Από τα ευρωπαϊκά κονδύλια μπορούσε.

Υπάρχει σαφής οδηγία δια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έγγραφο από τις 8 Απριλίου μάλιστα, που λέει ότι ειδικά για την περίοδο του κορωνοϊού είναι επιλέξιμη δαπάνη των ΕΣΠΑ να πληρωθεί απευθείας επίδομα στο επιστημονικό προσωπικό χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει κατάρτιση” δήλωσε για τα ΚΕΚ και τα voucher η βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

 “Τα αναδρομικά αυτά πρέπει να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους, είτε προσέφυγαν είτε όχι στη δικαιοσύνη. Η θέση μας είναι ότι πρέπει να πληρωθούν σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς διακρίσεις” τόνισε.

«Καταπέλτης» και ο Πολάκης

Ευθύνες στη κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση με αφορμή το πρόγραμμα για τους επιστήμονες επιρρίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. Ο πρώην υπουργός Υγείας τόνισε σε συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ τα λάθη και τις αστοχίες του προγράμματος, κάνοντας μάλιστα λογοπαίγνιο με το επώνυμο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

«Ενώ η χρήση της πλατφόρμας παλαιότερα χρεωνόταν στο 0,3 ευρώ ανά σπουδαστή, αυτή τη στιγμή χρεώνεται 1,2 ευρώ. Πού θα πάνε αυτά τα λεφτά; Για τον αέρα κοπανιστό;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ντρέπονται με όλα αυτά τα λάθη, τις ασυνταξίες και τα ακατανόητα πράγματα;. Να απαντήσει η κυβέρνηση με ποια κριτήρια διάλεξε αυτές τις πλατφόρμες και όχι κάποιες άλλες». Παράλληλα, ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στις ευθύνες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επισημαίνοντας με νόημα ότι «αυτό δεν είναι voucher, είναι Βρούτσερ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments