Ελλάδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Διαφωνία Μητσοτάκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Διαφωνία Μητσοτάκη Κεραμέως για το άνοιγμα των  σχολείων
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στον δρόμο προς την έξοδο από την καραντίνα η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα όσον αφορά τα σχολεία, το οποίο έχει προκαλέσει διαφωνία μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Μεγάρου Μαξίμου.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Οι εισηγήσεις που φθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο για την σταδιακή έξοδο από την καραντίνα δημιουργούν διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στο κομμάτι που αφορά τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα όπου το ένα επιμένει προς πρέπει όλα τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 11 Μαϊου και το άλλο που υποστηρίζει ότι οι μόνοι που θα πρέπει να καθίσουν στα θρανία είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου έτσι ώστε στα τέλη Ιουνίου να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, χωρίς όμως να ανοίξουν οι σχολικές αίθουσες για τους υπόλοιπους μαθητές.

Το πρώτο στρατόπεδο υποστηρίζεται από τους εισηγητές του υπουργείου Παιδείας οι οποίοι μεταφέρουν τα σχέδιά τους στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ το άλλο στρατόπεδο από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου τα οποία μεταφέρουν στον πρωθυπουργό το γεγονός πως αν δεν δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες τότε δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία παρά μόνο για τους μαθητές της τρίτης τάξης του Λυκείου.

Όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαφωνία με την υπουργό Παιδείας γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακούει προσεχτικά ό,τι έχουν να πουν οι επιστήμονες που παρακολουθούν την κατάσταση της επιδημίας.

Άλλωστε και την τελευταία φορά που μίλησε ο πρωθυπουργός για τα σχολεία είχε πει ότι «…τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα», εννοώντας ότι αυτό θα γίνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων και ό,τι του πει δηλαδή ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας και η ομάδα του.

Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια δυο σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο η σχολική χρονιά θα συνεχιστεί για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές και το άλλο σύμφωνα με το οποίο τα σχολεία θα ξεκινήσουν να ανοίγουν σταδιακά μέχρι το τέλος Μαϊου με πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και τελευταία τα Δημοτικά.

Οι εισηγήσεις που έρχονται για άνοιγμα των σχολείων έχουν να κάνουν και με την οικονομία αφού οι γονείς πρέπει να είναι σπίτι για τα παιδιά ενώ αν ανοίξουν τα σχολεία θα μπορέσει να κινηθεί και η αγορά. Φυσικά τον τελευταίο λόγο έχει ο πρωθυπουργός ο οποίος αναμένεται να αποκαλύψει και το σχέδιο της κυβέρνησης για τα σχολεία αρχές της ερχόμενης εβδομάδας όταν θα μιλήσει με διάγγελμα για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments