Ελλάδα

Θριάσιο κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στο προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου

Θριάσιο κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στο προσωπικό της ΜΕΘ του νοσοκομείου
Θριάσιο κορωνοϊός: Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο προσωπικό της ΜΕΘ παθολογικών περιστατικών στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Θριάσιο κορωνοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο Θριάσιο νοσοκομείο, καθώς από κορωνοϊό προσβλήθηκε -μετά τη γιατρό της παθολογικής ΜΕΘ- και μια νοσηλεύτρια που υπηρετούσε στο ίδιο τμήμα. Στο νοσοκομείο επικρατεί ανησυχία αφού στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 8 ασθενείς που δεν πάσχουν από τον κορωνοϊό, αλλά από άλλα σοβαρά νοσήματα.

Η νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον δεύτερο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υγειονομικές αρχές.

Η πρώτη ιχνηλάτηση που έγινε σε 40 άτομα στο προσωπικό του νοσοκομείου έδειξε αρνητικά αποτελέσματα σε όλα τα τεστ. Στον επανέλεγχο, όμως, βρέθηκε ότι τελικά η νοσηλεύτρια έπασχε από τη νόσο COVID-19. Σε λίγες ημέρες τα τεστ θα επαναληφθούν, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητά να επανέλθει η 14ημερα καραντίνα στο προσωπικό που τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από εντοπισμό θετικού κρούσματος σε νοσοκομεία.

“Δημιουργήθηκε νέα επικίνδυνη κατάσταση εξ αιτίας της κατάργησης της καραντίνας. Ποιος αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη για τους ασθενείς στη ΜΕΘ και τη νέα αγωνία των συναδέλφων; Να επανέλθει άμεσα η 14ημερη καραντίνα για τους υγειονομικούς. Έχει συμβεί πολλές φορές σε ασθενείς και προσωπικό το πρώτο τεστ να ξεγελάει”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Επιμένει ο πυρετός του 19χρονου από το Κρανίδι:

Την ίδια ώρα, επιμένει ο πυρετός του 19χρονου Σομαλού που μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο του Ρίου από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, με συμπτώματα κορωνοϊού, γεγονός που προβληματίζει τους γιατρούς. Όπως είπε μιλώντας στο tempo24 ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά θα εξεταστεί λεπτομερώς από το ιατρικό προσωπικό.

Στο μεταξύ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης παραμένει ο 19χρονος από το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κ. Γώγος, όπως ανέφερε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο και ενημέρωσε για την κατάσταση του 19χρονου, ενώ για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν στο Ρίο κρούσματα που θα παρουσιαστούν στο Πόρτο Χέλι δήλωσε έτοιμος καθώς το νοσηλευτήριο παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments