Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων – 117 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τουρκία κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων – 117 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Τουρκία κορωνοϊός: Κορυφώνεται η ανησυχία στη γειτονική Τουρκία, καθώς μέρα με την ημέρα οι επιστήμονες της χώρας βλέπουν την πανδημία να δείχνει τα «δόντια» της.

Τουρκία κορωνοϊός: Περαιτέρω αύξηση εμφάνισε ο αριθμός των κρουσμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού στη γειτονική Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των νοσούντων αυξήθηκε κατά 3.083 και διαμορφώθηκε σε 98.673.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας κατέληξαν ακόμη 117 άτομα, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να αγγίζει τους 2.376. Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός όσων έχουν αναρρώσει αγγίζει τους 16.500, εκ των οποίων οι 1.599 ιάθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Τα νούμερα αυτά αρχίζουν και ανησυχούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα της χώρας, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κάτι που σημαίνει πως με μαθηματική ακρίβεια θα αυξηθεί ταυτόχρονα και ο αριθμός των θυμάτων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παίρνει μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κλείνοντας καθημερινά ολοένα και περισσότερες περιοχές που εντοπίζονται κρούσματα θετικά στον ιό. Τα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας έχουν τεθεί σε καραντίνα, με τη χώρα να υπολειτουργεί στον παραγωγικό τομέα. Βλέποντας τη κατάσταση που επικρατεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης στη Τουρκία πιστεύουν πως θα καταφέρουν να αποφύγουν τέτοιου είδους νούμερα παίρνοντας τα σωστά μέτρα αντιμετώπισης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η COVID-19 έχει προσβάλει πάνω από 2,6 εκατομμύρια άτομα, ενώ έχει οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 181.000 ασθενών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments