Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 125 οι νεκροί – Πέθανε 63χρονος στο Θριάσιο

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 125 οι νεκροί – Πέθανε 63χρονος στο Θριάσιο
Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας θάνατος σήμερα στη χώρα μας - Είναι ο τέταρτος μέσα σε 24 ώρες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η σημερινή μέρα σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες μέσα σε αυτή την πανδημία για τη χώρα μας, αφού μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Το 125ο θύμα είναι ένας 63χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο. Νωρίτερα, άλλος ένας θάνατος από τον ιό καταγράφηκε στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν άνδρα 90 χρονών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Ακόμα πιο νωρίς σήμερα είχαν ανακοινωθεί ακόμα δύο θάνατοι.

Πρόκειται για έναν ασθενή 88 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ, υπερλιπιδαιμία)  που εξέπνευσε στις 4 τα ξημερώματα και έναν 76χρονο επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στον Ερυθρό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό. Τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 7, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.408. Επίσης από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα.

Περιοριστικά μέτρα: Παρατείνονται έως 4 Μαΐου

Την παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, της ισχύος των περιοριστικών μέτρων που θα έληγαν αυτή τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθυνθεί στους Έλληνες για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης.

«Μένουμε σπίτι», με κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου όταν τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου» είπε συγκεκριμένα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments