Ελλάδα

Κρανίδι κορωνοϊός: Αρνητικά και τα 177 δείγματα

Κρανίδι κορωνοϊός: Αρνητικά και τα 177 δείγματα
Κρανίδι κορωνοϊός: Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που είχαν ληφθεί από την περιοχή του Κρανιδίου ώστε να εξεταστούν για κορωνοϊό.

Κρανίδι κορωνοϊός: Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που είχαν ληφθεί από την περιοχή του Κρανιδίου ώστε να εξεταστούν για κορωνοϊό. Πρόκειται για επαφές των 150 ατόμων που νοσούν. Υπενθυμίζεται, πως το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Ωστόσο, χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες. «Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε. Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο. «Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» κατέληξε.

Βρέφη θετικά στον ιό μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Παίδων:

Δύο βρέφη θετικά στον κορονοϊό μεταφέρθηκαν χθες στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για να εξεταστούν από τους γιατρούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα δύο βρέφη έχει διαπιστωθεί ότι είναι θετικά στον κορωνοϊό και γι’ αυτό μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν πιθανότατα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Μαζί με τα δύο παιδιά, στο νοσοκομείο θα μεταφερθούν και οι μητέρες για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Σημειώνεται, πως ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε μόλις επτά νέα κρούσματα της πανδημίας στη χώρα μας και κανένα νεκρό. Έτσι, ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό εξακολουθεί να βρίσκεται στα 121. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.408. Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, την επάνοδο στην κανονικότητα προετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εκπνέει στις 27 Απριλίου η ισχύς των περιοριστικών μέτρων, σηματοδοτώντας την μετάβαση σε μια «νέα εποχή». Με εντατικούς ρυθμούς κυλούν τα τελευταία 24ωρα οι σχετικές προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μια ομάδα υπουργών, αξιωματούχων και επιστημόνων επεξεργάζεται επιδημιολογικά και αριθμητικά δεδομένα, εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια και υφιστάμενες δυνατότητες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments