Πως Να

13033 φαρμακείο: Πως μπορώ να πάω στο φαρμακείο

13033 φαρμακείο: Πως μπορώ να πάω στο φαρμακείο
13033 φαρμακείο: Αυτοί είναι οι τρεις τρόποι για να εξασφαλίσει κάποιος την σχετική άδεια για να πάει στο φαρμακείο.

13033 φαρμακείο: Από την πρώτη στιγμή που ο κορωνοϊός ήρθε στην Ελλάδα η κυβέρνηση και οι ειδικοί συνέστησαν στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι. Ωστόσο η απειθαρχία ορισμένων και ο συνωστισμός ανάγκασαν τις αρχές να πάρουν πιο δραστικά μέτρα. Λίγες μέρες αργότερα αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας. Η καραντίνα ισχύει μέχρι και σήμερα και θα συνεχίστει τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει στη ζωή μας την ειδική άδεια μετακίνησης. Αυτή αφορά τους ανθρώπους που εργάζονται και η φυσική παρουσία είναι αναγκαία. Ωστόσο υπάρχει και άλλη τύπου άδεια που καλύπτει κάποιες βασικές ανάγκες. Για παράδειγμα επίσκεψη σε γιατρό ή κατάστημα τροφίμων.

Ο κωδικός για το φαρμακείο

Ένας από τους κλάδους που συνέχισε κανονικά να εργάζεται, πολλές φορές και με διευρυμένο ωράριο, είναι τα φαρμακεία. Φυσικά και εντός των φαρμακείων πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις. Σε περίπτωση λοιπόν που κάποιος πρέπει να πάει στο φαρμακείο έχει τρεις επιλογές για να είναι καθόλα νόμιμος.

Η πρώτη επιλογή είναι να μπει στο site forma.gov.gr και να κατεβάσει την ειδική άδεια Β τύπου. Επειδή δεν έχουν όλοι εκτυπωτή στο σπίτι τους μπορούν να γράψουν και μια χειρόγραφη δήλωση. Τέλος υπάρχει και η λύση του sms που είναι και η πιο δημοφιλής. Ο πολίτης πρέπει να στείλει μήνημα στο 13033 με την εξής μορφή: 1 κενό ονοματεπώνημο και διεύθυνση κατοικίας. Τότε θα λάβει άμεσα ένα sms επιβεβαίωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments