Ελλάδα

Κλινική “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις παρά τους νεκρούς και τα κρούσματα κορωνοϊού

Κλινική “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις παρά τους νεκρούς και τα κρούσματα κορωνοϊού
Κλινική "Ταξιάρχαι" Περιστέρι: Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις είναι η κλινική "Ταξιάρχαι" παρά τους τρεις νεκρούς και τα 28 κρούσματα κορωνοϊού.

Κλινική “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Παρά την εισαγγελική παρέμβαση, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι όσο και για εκείνη στη Γλυφάδα, παρά το συναγερμό που προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού, η κλινική “Ταξιάρχαι” άνοιξε κανονικά σήμερα το πρωί και κάνει αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο. Είναι απορίας άξιο πως η συγκεκριμένη κλινική στο Περιστέρι λειτουργεί, έστω και για να γίνονται αιμοκαθάρσεις μόνο στον πρώτο όροφο και όχι στο ισόγειο, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, την ώρα που η άλλη κλινική, η Κασταλία, είναι κλειστή σήμερα.

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν εκεί και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 που βρισκόταν στο σημείο από νωρίς το πρωί, πριν από τις 7:00 δεν γινόταν θερμομέτρηση στο ισόγειο και τουλάχιστον δέκα ηλικιωμένοι πέρασαν χωρίς έλεγχο ούτε και κανείς τον σταμάτησε για να μπει μέσα.

Αργότερα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο δήμος Περιστερίου βρέθηκε στο σημείο έξω από την κλινική και έκανε απολύμανση.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη πως ο ασθενής «μηδέν» στην κλινική “Ταξιάρχαι”, ο πρώτος που νόησε από κορωνοϊό, είχε επί μέρες πυρετό και κακή κλινική εικόνα, αλλά κανείς δεν το αντιλήφθηκε. Σημειώνεται, πως ο άνθρωπος αυτός ήταν νεφροπαθής και πήγαινε τακτικά στην κλινική για αιμοκαθάρσεις. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως γράφει το iatropedia.gr, ο ασθενής βρέθηκε πολλές φορές στην κλινική για αιμοκάθαρση, έχοντας συμπτώματα της νόσου και κακή κλινική εικόνα, όμως, κανένας από το υγειονομικό προσωπικό δεν το αντιλήφθηκε.

Ο ασθενής επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο, έχοντας υψηλό πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό. Παρά το γεγονός ότι το πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία των ασθενών και τη αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, προβλέπει στενό έλεγχο της υγείας των νεφροπαθών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, τακτική θερμομέτρησή τους, αλλά και διαρκή επιφυλακή του προσωπικού για τυχόν συμπτώματα, ο ασθενής διέφυγε της ιατρικής επιτήρησης, άγνωστο για ποιο λόγο.

Έτσι, δεν απομονώθηκε από την Μεγάλη Τρίτη, δηλαδή την πρώτη μέρα που βρέθηκε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έχοντας συμπτώματα της νόσου.

Το Μεγάλο Σάββατο, όπου πλέον ο ασθενής ήταν φοβερά καταβεβλημένος, υποβλήθηκε σε ακτινογραφία θώρακος, όπου εκεί αποκαλύφθηκε το σοβαρό πρόβλημα που είχε υποστεί στους πνεύμονές του από τη νόσο COVID-19. Τελικά διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε απομόνωση. Από τους συνασθενείς του τρεις έχουν διακομιστεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” και ακόμη δύο στο νοσοκομείο αναφοράς ΝΙΜΙΤΣ, στο οποίο λειτουργεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για ασθενείς με κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments