Ελλάδα

Χαρδαλιάς “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Έξαλλος ο υφυπουργός με όσα είδε στην κλινική

Χαρδαλιάς “Ταξιάρχαι” Περιστέρι: Έξαλλος ο υφυπουργός με όσα είδε στην κλινική
Χαρδαλιάς "Ταξιάρχαι" Περιστέρι: Τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό δεν υπήρχαν στην συγκεκριμένη κλινική, κάτι που προκάλεσε την οργή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Χαρδαλιάς “Ταξιάρχαι” Περιστέρι:  Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα 28 κρούσματα, τα 17 αφορούν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Την ίδια στιγμή, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της κλινικής.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Η κλινική έχει τεθεί σε καραντίνα, με την είσοδο και την έξοδο σε αυτήν να έχουν απαγορευτεί, ενώ αστυνομική δύναμη παραμένει συνεχώς στο σημείο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως σε διπλανό καφέ από την κλινική, δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, με ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό να κυκλοφορούν καθημερινά, αφού η κλινική δεν διαθέτει κυλικείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεν υπήρχαν ούτε στην κλινική, κάτι που προκάλεσε την οργή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Όλα ξεκίνησαν στο Περιστέρι το πρωί της Πέμπτης, όταν και σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ.

Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ. Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή έδειξαν ότι αρκετοί φαίνεται να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και ασθενείς και προσωπικό.

Ο ασθενής, ο οποίος φαίνεται να είναι θετικός, επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου. Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς όπου εντοπίστηκε θετικός και να ενημερωθεί άμεσα η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments