Ελλάδα

“Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι” λέει η ΠΟΕΔΗΝ

“Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι” λέει η ΠΟΕΔΗΝ
Λόγω για κανέναν έλεγχο κάνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

“Υγειονομική βόμβα” χαρακτηρίζει την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι η ΠΟΕΔΗΝ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου από τα 226 άτομα – ασθενείς και προσωπικό- οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο η συγκεκριμένη κλινική είναι χειρουργική και έχει δυο μονάδες τεχνητού νεφρού ενώ η παθολογική κλινική εκεί λειτουργεί ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει: “Κανενας έλεγχος δεν γίνεται εάν τηρούνται οι κτιριακές προδιαγραφές ασφαλείας και εάν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής κρουσμάτων κωρονοϊού. Μιλήσαμε με ασθενείς και εργαζόμενους. Τα μέτρα ατομικής προστασίας ανεπαρκέστατα. Οι εργαζόμενοι δεν μιλούν δημόσια γιατί είναι τρομοκρατημένοι.Τη διεύθυνση περισσότερο από τα μέτρα προστασίας την απασχολεί η μη χρήση κινητών από τους εργαζόμενους για να αποδίδουν καλύτερα όπως λένε.

Η κλινική αυτή απορούμε πως δουλεύει χωρίς να πληρεί τις κτιριακές προδιαγραφές και δεν της έχει αφαιρεθεί η άδεια ειδικά τώρα με την πανδημία. Δεν έχει καθόλου προαύλιο χώρο πάρα μόνο ένα πάρκιν. Κατευθείαν από το δρόμο εισέρχονται όλοι στη κλινική και με το ένα ασανσέρ εξυπηρετούνται ασθενείς για αιμμοκάθαρση, ηλικιωμένοι, συνοδοί και προσωπικό”, τονίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: “Στο ισόγειο είναι η μια μονάδα αιμοκάθαρσης που έχει ξεχωριστή είσοδο.

Η δεύτερη μονάδα είναι στο πρώτο όροφο δίπλα από τα χειρουργεία. Για να πάνε οι νεφροπαθείς πρέπει να περάσουν στο διάδρομο της κλινικής να μπουν στο ένα κοινό ασανσέρ. Στο δεύτερο όροφο είναι η παθολογική κλινική που λειτουργεί ως γηριατρική και στο τρίτο όροφο η χειρουργική κλινική.

Πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού σε όροφο χωρίς ξεχωριστή είσοδο ή δεύτερο ασανσέρ που να χωράει και φορεία. Χωρίς βοηθητικούς χώρους, χωρίς αποστάσεις στα κρεβάτια και πολλά άλλα.  Γνωρίζουμε από το Νιμιτς που είναι το μόνο Νοσοκομείο που κάνει αιμοκάθαρση σε περιστατικά κωρονοϊού ότι τα περιστατικά αυτά δεν αντέχουν. Πεθαίνουν κατά την αιμοκάθαρση”, τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments