Πως Να

600 ευρώ επιδότηση: Πως μπορώ να την εισπράξω

600 ευρώ επιδότηση: Πως μπορώ να την εισπράξω
600 ευρώ επιδότηση: Το ενδεχόμενο να καταβληθεί το ποσό των 600 ευρώ ακόμη και μέσα στην ημέρα αφήνουν ανοιχτό στελέχη του υπουργείου εργασίας. Αναλυτικά όλα τα σενάρια που εξετάζονται.

600 ευρώ επιδότηση: Το υπουργείο Εργασίας, μετά την κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης με τηλεκατάρτιση έχει μπει σε έναν ατελείωτο αγώνα δρόμου προκειμένου να δοθούν τα 600 ευρώ, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία και αντιδράσεις στους κύκλους των επιστημόνων. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, υπάρχει πρόνοια ώστε να μπορέσει να καλυφθεί και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους οι οποίοι εξασφαλίστηκαν μέσα στον Απρίλιο.

Τα χρήματα που απαιτούνται θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)

Μέχρι στιγμής, έχουν εισπράξει το επίδομα των 400 ευρώ (δηλαδή την προκαταβολή) περίπου 17.500 επιστήμονες από το σύνολο των 160.000. Εκτιμάται ότι περίπου 85.000 ακόμη έχουν ήδη υποβάλλει τις αιτήσεις τους με έναν από τους δύο εναλλακτικούς τρόπους οπότε τα στοιχεία τους είναι καταγεγραμμένα μέσω της πλατφόρμας elearning.yeka.gr.

Ενδεχόμενο να γίνει η πληρωμή σήμερα

Γι’ αυτούς εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει η πληρωμή σήμερα και μάλιστα να δοθεί όχι η προκαταβολή των 400 ευρώ αλλά το σύνολο του ποσού των 600 ευρώ προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα με τους τουλάχιστον τους μισούς δικαιούχους. Έτσι στο υπουργείο Εργασίας προετοιμάζουν τη διαδικασία προκειμένου τα χρήματα να δοθούν στους δικαιούχους χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, ενώ απαιτείται νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η σχετική υπουργική απόφαση.

Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί μία από τις υπάρχουσες πλατφόρμες στις οποίες ήδη μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες υποβάλλουν αντίστοιχες αιτήσεις για την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ. Ειδάλλως θα υπάρξει νέα πλατφόρμα, ενώ σχεδόν έχει αποκλειστεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των δικαιούχων από τις πάνω από 160.000 αιτήσεις που υποβλήθηκαν βάσει του προγράμματος που καταργήθηκε.

Στόχος είναι τα χρήματα που αφορούν τον Απρίλιο να πιστωθούν στους εξής δικαιούχους:

  • δικηγόρους
  • λογιστές
  • εκπαιδευτικούς
  • συμβολαιογράφους
  • γιατρούς και μηχανικούς έως το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, μαζί με την τρίτη πληρωμή των 800 ευρώ.

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η υποβολή αιτήσεων –  υπεύθυνων δηλώσεων από τους 160.000 νέους δικαιούχους που προστέθηκαν στις κατηγορίες που θα πάρουν τα 800 ευρώ, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση πήρε ΦΕΚ. Θέμα ημερών είναι και η έναρξη των αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούν έως 20 εργαζομένους, καθώς ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία από τη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments