Διεθνή

Βουλγαρία κορονοϊός: Προσωρινή απαγόρευση εισόδου πολιτών και οχημάτων από την Τουρκία

Βουλγαρία κορονοϊός: Προσωρινή απαγόρευση εισόδου πολιτών και οχημάτων από την Τουρκία
Βουλγαρία κορονοϊός: Το μέτρο βασίζεται στον νόμο για τα μέτρα και τις δράσεις στη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία βρίσκεται η Βουλγαρία.

Βουλγαρία κορονοϊός: Προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία, πολιτών και οχημάτων που προέρχονται από την Τουρκία μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου «Λέσοβο-Χαμζά Μπεϊλι», «Καπιτάν Αντρέεβο- Καπικουλε», «Μάλικο Τάρνοβο- Κιρκλαλερί» τίθεται σε ισχύ απόψε τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει έως τις 11:59 το βράδυ της 26ης Απριλίου.

Εξαιρούνται από την απαγόρευση τα βαρέα φορτηγά, οχήματα ειδικού σκοπού, οχήματα που μεταφέρουν άτομα που χρειάζονται θεραπεία και οχήματα που εκτελούν ανθρωπιστικές αποστολές. Το μέτρο βασίζεται στον νόμο για τα μέτρα και τις δράσεις στη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία βρίσκεται η Βουλγαρία, εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βουλγαρία ανήλθε σε 1171 και των θυμάτων σε 52, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής της ομάδας συντονισμού για την καταπολέμηση του ιού, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

Εκατοντάδες πιστοί στην Ανάσταση

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες ορθόδοξοι χριστιανοί συγκεντρώθηκαν στα προαύλια, έξω και μέσα σε εκκλησίες στη Βουλγαρία για την ακολουθία της Ανάστασης το Σάββατο καθώς η χώρα της Βαλκανικής περιλαμβάνεται στις ελάχιστες σε διεθνές επίπεδο όπου οι ναοί έμειναν ανοικτοί το Πάσχα, παρά την πανδημία του κορονοϊού.

Φέτος, πολλοί Βούλγαροι προτίμησαν να παρακολουθήσουν την ακολουθία στην τηλεόραση, καθώς η κυβέρνηση προέτρεψε τους πολίτες να προσευχηθούν και να γιορτάσουν το Πάσχα στο σπίτι. Αλλά η 58χρονη Ράντκα Πέτροβα, που εκκλησιάζεται συχνά, είπε πως δεν φοβάται «αυτόν τον ιό», διότι «η εκκλησία είναι τόπος ίασης». «Ήρθα εδώ επειδή η πίστη μου είναι δυνατή και δεν φοβάμαι», πρόσθεσε η Πέτροβα, που πάντως φόραγε μάσκα. «Θυμάμαι τις εποχές του κομμουνισμού που έφιπποι αστυνομικοί περικύκλωναν εκκλησίες για να εκφοβίζουν τους πιστούς», συνέχισε. «Είναι απλά ένας ιός, θα τον νικήσουμε… Χριστός ανέστη! Σήμερα γιορτάζουμε την ελπίδα σε μια θάλασσα απελπισίας», πρόσθεσε η ίδια.

Οι βουλγαρικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού της κίνησης των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα, που δεν μοιάζει με κανένα προηγούμενο. Όμως, αν και οι περισσότεροι πιστοί συμμορφώθηκαν, οι ιερωμένοι και εκατοντάδες πιστοί αψήφησαν τις οδηγίες. Η ασθένεια COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους επί συνόλου σχεδόν 900 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Βουλγαρία. Οι αριθμοί αυτοί συγκαταλέγονται στους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments