Διεθνή

Γνωστός Έλληνας πέθανε από κορωνοϊό

Γνωστός Έλληνας πέθανε από κορωνοϊό
Ο Τζιμ Τσοκάνος ήταν από τα γνωστά και δραστήρια μέλη της ομογένειας στην Αμερική, ενώ οι επαφές του έφταναν μέχρι το Λευκό Οίκο.

Θάνατος σοκ Έλληνα ομογενή στην Αμερική. Ο Τζιμ Τσοκάνος, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας Dynamic, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό έπειτα από 15 ημέρες νοσηλείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

Ο Τζιμ Τσοκάνος ήταν από τα γνωστά και δραστήρια μέλη της ομογένειας στην Αμερική, ενώ οι επαφές του έφταναν μέχρι το Λευκό Οίκο, όπου είχε βρεθεί μάλιστα στο πλαίσιο εκδηλώσεων. Ο εκλιπών ήταν συνέταιρος στην εταιρεία Dynamic Strategic Advisors με τον Τζορτζ Τζιτζίκος, τον πρώην αναπληρωτή βοηθό του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Με τη σύζυγό του

Τον Αύγουστο του 2019 ο Τζορτζ Τζιτζίκος είχε αναφερθεί στον συνεργάτη του με αφορμή το άνοιγμα νέων γραφείων της Dynamic: «Ο Τζιμ Τσόκανος, και εγώ αποφασίσαμε να ανοίξουμε το τρίτο γραφείο της εταιρείας μας στην Αθήνα. Επί του παρόντος έχουμε γραφεία στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα έχουμε ήδη προσλάβει τον πρώτο μας υπάλληλο και θα ακολουθήσουν και άλλοι».

Ο Τζιμ Τσοκάνος εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις μεγάλων εταιρειών, παρέχοντας συμβουλές σε επιχειρήσεις, κλάδους, ακόμη και κυβερνήσεις. To Μάιο του 2018 βρέθηκε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στις εργασίες του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και ανέλυσε τη στρατηγική του για την αύξηση του τουρισμού υψηλού εισοδήματος.

Σχολίασε ότι αν «γκουγκλάρει» κάποιος τις λέξεις Ελλάδα, τουρισμός, διακοπές, θα εμφανιστούν στη μηχανή αναζήτησης εικόνες από Ακρόπολη, Σαντορίνη, Μύκονο, λείπει όμως η εικόνα ενός Έλληνα. «Αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι το ντόπιο πνεύμα, οι άνθρωποι κάνουν την Ελλάδα να ξεχωρίζει. Λέμε ιστορίες για τόπους και μουσεία, αλλά όχι για τους ανθρώπους» είχε πει μεταξύ άλλων.

Ο Έλληνας ομογενής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 51 ετών, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, 7 και 11 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments