Nέα της αγοράς

ΣΜΕΧΑ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία»

ΣΜΕΧΑ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία»
ΣΜΕΧΑ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία», έκανε ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

ΣΜΕΧΑ: Συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) προέβη στη δωρεά υλικοτεχνικού ιατρικού εξοπλισμού, στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των προσπαθειών για την ενίσχυση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, ο ΣΜΕΧΑ πραγματοποίησε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος θα καλύψει τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ο ΣΜΕΧΑ θα συνεχίσει να προσφέρει:

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος κος Σπυρίδων Κυρίτσης ανέφερε ότι αυτή η πράξη αποτελεί μία μικρή συνδρομή στο τεράστιο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας και ο ΣΜΕΧΑ θα συνεχίσει να προσφέρει, ώστε να συμβάλλει στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ιστορικό του νοσοκομείου:

Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» ιδρύθηκε από την Σοφία Σλήμαν το 1902 ως πρώτο «λαϊκό» Σανατόριο της Ελλάδας και έκτοτε έχει συνδέσει το όνομά του με την αντιμετώπιση της πνευμονικής φυματίωσης στην χώρα μας. Το 1936 μετατράπηκε σε «Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου», επεκτάθηκε κτιριακά με παράλληλη σημαντική αναβάθμιση των προσφερόμενων υγειονομικών υπηρεσιών. Μετά το 1945 εγκαταστάθηκε και η πρώτη Φυματιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1950 το Νοσοκομείο «Σωτηρία» βαθμιαία μεταβάλλεται σε διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο του συνόλου των νοσημάτων του αναπνευστικού, ιδρύοντας παράλληλα το πρώτο εν Ελλάδι κέντρο αντιμετώπισης της αναπνευστικής ανεπάρκειας υπό την Διεύθυνση της κ. Σ. Μαγκριώτη και την πρώτη Θωρακοχειρουργική Κλινική υπό τη Διεύθυνση του Ν. Τσούτη. Σήμερα το μικρό Σανατόριο των αρχών του 20ου αιώνα αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο πνευμονολογικό κέντρο στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, με ταυτόχρονη και προοδευτική μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο μετά την εγκατάσταση Παθολογικών και Χειρουργικών κλινικών του Ε.Σ.Υ. και του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments