Οικονομία

Τέλος τα 800 ευρώ μόλις ανοίξουν οι επιχειρήσεις

Τέλος τα 800 ευρώ μόλις ανοίξουν οι επιχειρήσεις
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο επίδομα των 800 ευρώ σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Νέα μέτρα αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το γενικό lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις τους ξεκαθάρισε ότι  με την επανεκκίνηση της οικονομίας, θα πάρουν άλλη μορφή τα μέτρα κρατικής βοήθειας.

«Πολλά αλλάζουν από τον Ιούνιο και περιορίζονται τα 800 ευρώ που δίνει τώρα η Πολιτεία, μόλις ολοκληρωθεί το τρίμηνο των προστατευτικών μέτρων που ισχύουν σήμερα» δηλώνει χαρακτηριστικά στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6. «Τώρα είναι η πρώτη φάση αλλά η δεύτερη φάση δεν θα έχει την ίδια μορφή με τις σημερινές έκτακτες συνθήκες αντιμετώπιση της κρίσης» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και επισήμανε «γιατί κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε κατά πολύ τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και δεν θα ήταν βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο».

«Εμείς οφείλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις με ρευστότητα για να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης, αλλά η πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει 800 ευρώ σε κάποιον τον οποίο τον ζητάει η επιχείρηση για να πάει να δουλέψει» δήλωσε ο κ.Σταϊκούρας και τόνισε ότι «υπάρχουν ήδη αιτήματα από επιχειρήσεις που λένε πως θέλουν να βγει το προσωπικό τους από την αναστολή». Και συμπλήρωσε ότι οι πρώτες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής πρέπει να αναμένονται ως την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα.

Υπογραμμίζεται ότι τα 800 ευρώ θα εξακολουθούν να δίνονται σε όσους παραμένουν σε αναστολή εργασίας. Για παράδειγμα, αν ένα καφέ με 20 υπαλλήλους ανοίξει και δουλεύουν οι μισοί, οι υπόλοιποι θα πάρουν τα 800 ευρώ ή θα μπουν σε εκ περιτροπής εργασία.

Ο κ. Σταϊκούρας είχε μιλήσει για το επίδομα των 800 ευρώ που θα δοθεί και τον Μαϊο είχε πει ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με βάση τα διαθέσιμα ως τώρα στοιχεία είναι «να επαναληφθεί όλο αυτό το σύστημα άλλη μία φορά τον επόμενο μήνα», δηλαδή τον Μάϊο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments