Διεθνή

Κορωνοϊός Ρωσία: Σχεδόν 6.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Ακόμα 66 θάνατοι

Κορωνοϊός Ρωσία: Σχεδόν 6.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Ακόμα 66 θάνατοι
Κορωνοϊός Ρωσία: Απότομη αύξηση των κρουσμάτων για τη Ρωσία τον τελευταίο μήνα.

Κορωνοϊός Ρωσία: Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 5.966 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 74.588, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο που συντονίζει την απάντηση της χώρας στην επιδημία.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης 66 νέους θανάτους από Covid – 19, την ασθένεια που προκαλείται από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη Ρωσία σε 681.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Ρωσία άρχισε να αυξάνεται απότομα αυτόν τον μήνα, παρόλο που στα αρχικά στάδια της επιδημίας η χώρα είχε αναφέρει πολύ λιγότερες λοιμώξεις από πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Στην Ρωσία έχουν καταγραφεί στην παρούσα φάση 355 εστίες διασποράς του κορωνοϊού

Η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού εξελίσσεται στην Ρωσία μέχρι σήμερα σε «θετική κατεύθυνση», δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης με θέμα την κατάσταση που σχετίζεται με τον κορονοϊό.

Η Ποπόβα δήλωσε επίσης ότι οι εμπειρογνώμονες έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα στην Ρωσία 355 εστίες διασποράς του κορονοϊού, όπως και ότι την τελευταία εβδομάδα το ποσοστό των ασθενών με κορονοϊό οι οποίοι δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα αυξήθηκε φθάνοντας το 52%.

«Την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται σαφώς μια τάση αύξησης του ποσοστού των ατόμων εκείνων που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της λοίμωξης, είτε θα λέγαμε τον ατόμων που έχουν μολυνθεί αλλά δεν ασθενούν», δήλωσε η Ποπόβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments