Τεχνολογία

Starlink: Όλα όσα θα κάνει ο Elon Musk ώστε οι δορυφόροι του να μην χαλάσουν τον νυχτερινό ουρανό

Starlink: Όλα όσα θα κάνει ο Elon Musk ώστε οι δορυφόροι του να μην χαλάσουν τον νυχτερινό ουρανό
Starlink: Οι αστρονόμοι εκφράζουν την ανησυχία τους στο σχέδιο του γνωστού επιχειρηματία να στείλει 12.000 δορυφόρους γύρω από τη Γη.

Starlink: Την ανησυχία της εκφράζουν οι αστρονόμοι και οι λοιποί παρατηρητές του νυχτερινού ουρανού στην κίνηση του Εlon Musk,  γνωστού επιχειρηματία που αποσκοπεί να καλύψει όλη την Γη με πρόσβαση στο Internet. Ειδικότερα, αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι υποστηρίζουν ότι οι δορυφόροι αυτοί, υπό συγκεκριμένη γωνία, μπορούν να γίνουν πιο φωτεινοί από την Αφροδίτη ή τον Δία, αντανακλάντως με τους ηλιακούς συλλέκτες τους το φως του ήλιου, κάτι που ίσως τους κάνει ορατούς με γυμνό μάτι, σε πολύ σκοτεινούς ουρανούς.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 422 δορυφόροι Starlink σε τροχιά γύρω από τη Γη

Ωστόσο ο Elon Musk φαίνεται να προβληματίστηκε από το γεγονός αυτό αναφέροντας χαρακτηριστικά στο Twitter:

Ποιος είναι ο Elon Musk:

Ο Ίλον Μασκ είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική και με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς μηχανικός και εφευρέτης. Είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για τη διαστημική εταιρεία SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla, Inc.  και ο πρόεδρος της SolarCity.

Είναι επίσης συνιδρυτής των Tesla, Inc. και Zip2 και PayPal.

Παράλληλα ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει  οραματιστεί και ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ανθρώπινης εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments