Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Οι πολίτες θα κάνουν ερωτήσεις στους αξιωματούχους κατά τις ενημερώσεις

Βρετανία κορωνοϊός: Οι πολίτες θα κάνουν ερωτήσεις στους αξιωματούχους κατά τις ενημερώσεις
Βρετανία κορωνοϊός: Τις δικές τους ερωτήσεις θα μπορούν να θέσουν στους αξιωματούχους οι πολίτες της Βρετανίας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Βρετανία κορωνοϊός: Η βρετανική κυβέρνηση θα δώσει σε ένα μέλος του κοινού την ευκαιρία να θέτει μια ερώτηση σε υπουργούς, επιστήμονες και ιατρικούς αξιωματούχους στην καθημερινή ενημέρωση για τη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού. Μερικές ώρες αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να παρέχει στους πολίτες «τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια» για τις σκέψεις των υπουργών σχετικά με τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown, η κυβέρνηση ζήτησε από το κοινό να εμπλακεί ενεργά.

«Η κυβέρνηση θα απαντά σε μια ερώτηση από ένα μέλος του κοινού κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κορωνοϊό (COVID-19)», ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε, ο καθένας θα μπορεί να απευθύνεται στον ιστότοπο https://www.gov.uk/ask αρκεί να είναι άνω των 18 ετών και η ερώτηση θα επανεξετάζεται το μεσημέρι την ημέρα της συνέντευξης Τύπου. Μόνο μια ερώτηση θα επιλέγεται κάθε μέρα και αν επιλεγεί, με εκείνον που την κάνει θα υπάρχει επικοινωνία έως τις 3.00 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας). Η κυβέρνηση έχει επικριθεί από κόμματα της αντιπολίτευσης και επιχειρήσεις ότι δεν παρουσίασε ένα περίγραμμα του πώς και πότε θα χαλαρώσει το οικονομικό και κοινωνικό lockdown, που επιβλήθηκε προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού, με ορισμένους να αφήνουν να εννοηθεί ότι η Βρετανία έμεινε πίσω σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την απόκρισή της.

Σήμερα ο Τζόνσον είπε ότι δεν μπορεί να πει τώρα «πόσο γρήγορα ή πόσο αργά ή ακόμη πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές», αλλά πρόσθεσε: «Θέλω να σημειώσω τώρα πως οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και θέλω να μοιραστώ όλα τα σχετικά με την εργασία μας και τις σκέψεις μας, τις δικές μου σκέψεις, μαζί σας, με τον βρετανικό λαό».

Την άρση ορισμένων μέτρων πριν τις 7 Μαΐου εξετάζει ο Τζόνσον:

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του για την άρση του lockdown, που επιβάλλεται τον τελευταίο μήνα, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού εντός της εβδομάδας, μετά την επιστροφή του στην Ντάουνινγκ Στριτ, χθες Κυριακή, ανέφερε το βράδυ στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The Telegraph. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών επανέρχεται στην άσκηση των καθηκόντων του από σήμερα, αφού πέρασε μία εβδομάδα σε νοσοκομείο εξαιτίας της μόλυνσής του από τον νέο κορωνοϊό και άλλες δύο εβδομάδες ανάρρωσης στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς.

Ο Τζόνσον έχει συζητήσει με υπουργούς του την ιδέα της «τροποποίησης» των μέτρων αντί της πλήρους άρσης τους, προκειμένου να εμπεδωθεί το μήνυμα πως θα συνεχίσουν να ισχύουν τουλάχιστον κάποιοι περιορισμοί ακόμη και αφού ανοίξουν ξανά οι χώροι εργασίας και τα σχολεία, αναφέρει το ρεπορτάζ της Telegraph. Επισήμως, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονταν στον COVID-19 και διαπιστώθηκαν σε νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε χθες σε 20.732 -κατά 413 σε ένα εικοσιτετράωρο- ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανερχόταν σε 152.840, αυξημένος κατά 4.463 μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την επιστροφή στα καθήκοντά του:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments