Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Αύριο η παρουσίαση του σχεδίου για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Άνοιγμα σχολείων: Αύριο η παρουσίαση του σχεδίου για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία
Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η υπουργός Παιδείας.

Άνοιγμα σχολείων: Στην αυριανή συνέντευξη Τύπου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτκής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργείο Υγείας, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. Όπως γνωστοποιήθηκε, αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου, στις 18:00, η κ. Κεραμέως θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία δομών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τον κυβερνητικό σχεδιασμό, που θα ανακοινωθεί το απόγευμα από τον πρωθυπουργό, το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων είναι το εξής:

Προτεραιότητα δίνει η κυβέρνηση στην Γ’ Λυκείου, οι μαθητές της οποίας πρέπει να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Στις 11 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή τους στα θρανία και κατά πάσα πιθανότητα, στις 18 Μαΐου, επιστρέφουν και οι μαθητές της Α’ και Β΄ Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου. Στις 25 Μαΐου συζητείται να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, έχει αποφασιστεί παράταση του σχολικού έτους μέχρι το τέλος Ιουνίου, με το κουδούνι να χτυπά ξανά για την έναρξη των μαθημάτων την 1η Σεπτεμβρίου. Απάντηση ωστόσο περιμένει το ερώτημα τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών. Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δηλώνει ότι για να αποφευχθεί η σύγχυση θα υπάρξουν συγκεκριμένες οδηγίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους. «Θα δοθούν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς. Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments