Ελλάδα

Πρόστιμο μάσκα: 150 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν όσοι δεν τη φορούν

Πρόστιμο μάσκα: 150 ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν όσοι δεν τη φορούν
Πρόστιμο μάσκα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προανήγγειλε πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν φορούν μάσκα, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να τηρηθούν όλοι οι κανόνες.

Πρόστιμο μάσκα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τις ανακοινώσεις για σταδιακή άρση των μέτρων προανήγγειλε το πρόστιμο που αναμένεται… να έρθει σε όσους δεν φορούν μάσκα. Πιο αναλυτικά, αλλάζει ο στόχος, αλλά δεν αλλάζει η επαγρύπνηση, τόνισε σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών, στις ενέργειες της «επόμενης μέρας».

Με τη φράση ότι «οι δυσκολίες μεγαλώνουν όσο πιο κοντά ερχόμαστε στον στόχο», ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε το μήνυμα για αυτά που θα ακολουθήσουν, τονίζοντας ότι η νέα κατάσταση θα αξιολογείται καθημερινά, ενώ εάν δεν τηρηθούν οι νέοι κανονισμοί θα υπάρξουν νέοι περιορισμοί. «Παραμένουμε υπεύθυνοι και ρεαλιστές. Τηρούμε τους κανόνες, τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε, τότε σταματάμε ίσως και επιστρέφουμε σε νέο κύκλο περιορισμών. Τόσο απλά!» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ενώ συμπλήρωσε: «Όσο πιο αυστηρά τηρήσουμε τους κανόνες στα νέα μας βήματα, τόσο πιο σίγουρα θα προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα. Όσο πιο χαλαρά ή ανεύθυνα επιχειρήσουν κάποιοι να τα αντιμετωπίσουν ή να τα προσπεράσουν, τόσο πιο κοντά θα είμαστε στο να βάλουμε φρένο, ακόμα και να γυρίσουμε σε νέους περιορισμούς. Και αυτή η συνθήκη, αυτή η εξίσωση είναι αδιαπραγμάτευτη, γιατί αδιαπραγμάτευτη είναι η ανθρώπινη ζωή, αδιαπραγμάτευτη είναι η ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, αδιαπραγμάτευτη είναι η προσήλωσή μας για περιφρούρηση της μέχρι σήμερα προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας».

Πρόστιμα από 2.000 έως 100.000 ευρώ σε καταστήματα που άνοιξαν νωρίτερα ή δεν τηρούν τους κανόνες

Το πρόστιμο της ύψους 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν φοράει μάσκα παρά τα όσα ορίζουν τα νέα μέτρα, όπως και πρόστιμα από 2.000 έως 100.000 ευρώ θα πληρώνουν καταστήματα που άνοιξαν νωρίτερα απ’ ό,τι ορίζεται στις αποφάσεις για σταδιακή άρση των μέτρων ή δεν τηρούν τους κανόνες κατά περίπτωση. Όπως μετέδωσε το Open, μεγάλα θα είναι τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν ακολουθούν τους κανόνες και όσα ορίζονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις για τις αποστάσεις και τους υγιειονομικούς κανόνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments