Διεθνή

Απόφαση σοκ στην Ιταλία για τον κορωνοϊό

Απόφαση σοκ στην Ιταλία για τον κορωνοϊό
Η Ιταλία παίρνει τη σκληρή απόφαση να διατηρήσει κλειστά τα σύνορα της χώρας για τους τουρίστες μέχρι το τέλος του 2020.

Σε μια απόφαση που φανερώνει περίτρανα το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση με την πανδημία προχωρά η γείτονα χώρα. Οι Ιταλοί περισσότερο από έναν μήνα πλήττονται από τον φονικό ιό, ο οποίος μέχρι ώρας έχει αφαιρέσει την ζωή σε περισσότερους από 26.000 ανθρώπους. Η επιστροφή στην κανονικότητα στην Ιταλία είναι δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί σε αργές φάσεις, καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να προκύψει νέα έξαρση του φαινομένου.

Χωρίς τουρισμό μέχρι το τέλος του 2020

Η Ιταλία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορά της για τους τουρίστες μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας. Η Ιταλία δεν θα ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. Το άνοιγμα των ιταλικών συνόρων για τους τουρίστες «θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση και την πολιτική κάθε χώρας», δήλωσε ο ίδιος. Ο Ιταλός υπουργός σημείωσε ότι τον Μάιο, η Ιταλία θα ανοίξει ξανά μουσεία και σημαντικούς τουριστικούς χώρους που είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πάνω από 26.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊο στην Ιταλία

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ιταλία ξεπέρασαν τους 26.000, καθώς 415 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν το Σάββατο. Ήταν η μικρότερη αύξηση στη μαύρη λίστα των θυμάτων της πανδημίας, από τις 17 Μαρτίου. Πλέον, οι νεκροί ανέρχονται σε 26.384, γεγονός που φέρνει την Ιταλία στη δεύτερη θέση, πίσω από τις ΗΠΑ, στις χώρες με τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 2.357 νέα περιστατικά λοίμωξης, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 195.351.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments