Video

Μάσκες προσώπου: Πως να φτιάξεις μόνος σου τη δική σου μάσκα

Μάσκες προσώπου: Πως να φτιάξεις μόνος σου τη δική σου μάσκα
Μάσκες προσώπου: Η χρήση της μάσκας αναμένεται να γίνει απαραίτητη κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων τόσο στα μέσα μεταφοράς όσο και σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα.

Μάσκες προσώπου: Με την άρση των περιοριστικών μέτρων, την οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα στο διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες, η χώρα αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά σε ρυθμούς κανονικότητας.

Η επιστροφή ωστόσο αναμένεται να συνοδευτεί με νέες συνθήκες, οι οποίες θα διασφαλίζουν την ατομική υγιεινή με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στη χώρα. Βασικό «όπλο» για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας όπως ανέφερε και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας είναι η η χρήση μάσκας κατά την επίσκεψη μας σε δημόσιο χώρο ή καταστήματα.

Άπαντες λοιπόν ξεκινούν ήδη να προμηθεύοντας μάσκες προκειμένου να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, αυτό της επόμενη εβδομάδας. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που μπορούμε και εμείς από το σπίτι μας να δημιουργήσουμε μόνοι μάσκες προστασίας.

Δείτε μια εύκολη διαδικασία

Θα χρειαστείς λίγο βαμβακερό ύφασμα, ένα ρηχό πιάτο, ψαλίδι, βελόνα, κλωστή και ένα υφασμάτινο λάστιχο. Το επόμενο που θα χρειαστείς είναι να πατήσεις το play και να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τη διαδικασία. Δηλαδή να κόψεις το ύφασμα περιμετρικά του πιάτου, στη συνέχεια να το διπλώσεις στα 4 και να το κάψεις σε αντίστοιχα τρίγωνα. Να τα ράψεις αρχικά ανά δύο (σαν χωνάκια) και ύστερα να ενώσεις στη μέση τα δύο τρίγωνα.

Για να περάσεις το λάστιχο που θα συγκρατεί τη μάσκα στα αυτιά σου καλό είναι αν σιδερώσεις πρώτα τα σημεία για να είσαι σίγουρη πως θα το τοποθετήσεις ίσια. Είναι πολύ πιο απλό από όσο το κάνουμε να φαίνεται στην περιγραφή και γι΄ αυτό μία προβολή θα σε πείσει. Καλή επιτυχία με την κατασκευή του πιο hot αξεσουάρ των ημερών: της προστατευτικής μάσκας προσώπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments