Ελλάδα

Δικαιολόγηση απουσιών 2020: Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα προσμετρώνται

Δικαιολόγηση απουσιών 2020: Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα προσμετρώνται
Δικαιολόγηση απουσιών 2020: Η υπουργός Παιδείας είπε μεταξύ άλλων, ότι θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο. Αναλυτικά τα όσα ανακοίνωσε.

Δικαιολόγηση απουσιών 2020: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των απουσιών που σίγουρα προβληματίζει αυτό τον καιρό τους μαθητές. Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο, βάσει δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί.

  • Θα υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών.
  • Θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο.
  • Θα υπάρχει πρωτόκολλο ΕΟΔΥ για τη διαχείριση τυχόν συμπτωμάτων που εμφανίζονται σε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας και διαδικασία ιχνηλάτησης με διαβαθμίσεις ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν σταδιακά, σε δύο φάσεις

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, πρώτα, στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Ύστερα, στις 18 Μαΐου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, και του Γυμνασίου. Επίσης, το διδακτικό έτος θα επεκταθεί στα γυμνάσια και τα λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου. Όσο για τη νέα σχολική χρονιά, 2020-21, θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράταση στη λειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων

Όπως σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου και αυτό «μόνο αν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά». Πάντως, τόνισε ότι εάν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου. Επίσης, τέθηκε τέλος στην αγωνία μαθητών και γονέων σχετικά με την έναρξη των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, η οποία εν τέλει θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments