Ελλάδα

Δίχως μάσκες και γάντια τα σχολεία ειδικής αγωγής

Δίχως μάσκες και γάντια τα σχολεία ειδικής αγωγής
Ανησυχούν μαθητές και φοιτητές με ειδικές ανάγκες μετά τις ανακοινώσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους μαθητές και φοιτητές με ειδικές ανάγκες, καθώς και στους γονείς τους, η επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Οι ιδιαιτερότητες που επικρατούν στα σχολεία ειδικής αγωγής, η πανδημία του κορωνοϊού και η έλλειψη υγειονομικού υλικού, δημιουργούν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για αυτές τις ευπαθείς ομάδες.

Με επιστολές προς τον ΕΟΔΥ και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν τις ελλείψεις.

«Τα σχολεία αυτή την στιγμή, δεν διαθέτουν το κατάλληλο υγειονομικό υλικό (μάσκες και γάντια για όλους τους συναδέλφους μέχρι το τέλος του σχολικού έτους) προκειμένου να θωρακιστούν οι συνάδελφοι ώστε να προστατεύσουν τον μαθητικό πληθυσμό και αντίστροφα… Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα παιδιά που φοιτούν στα ειδικά σχολεία είναι ευπαθείς ομάδες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι μαθητές με σοβαρά παθολογικά προβλήματα, μαθητές με χρόνια νοσήματα, με παραλύσεις και εξαιρετικά εύθραυστη υγεία» σημειώνει σε επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς, αιρετή του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Κεντρικής Μακεδονίας κα Μαργαρίτα Καραμανάκη.

Από την πλευρά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με νέα επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, ζητάει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των μαθητών και των φοιτητών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. «Ζητάμε κατά το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων, να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας για όλους/όλες τους μαθητές/τις μαθήτριες και φοιτητές/φοιτήτριες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων μας από τον κορωνοϊό covid-19 και να μην κινδυνεύσει κανένας και καμία. Επίσης ζητάμε τα ίδια ειδικά μέτρα προστασίας να ληφθούν και κατά τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ τη χορήγηση επιδόματος μετακίνησης μαθητών και φοιτητών με αναπηρία, ζητά από τον Πρωθυπουργό ο νομικός Τάκης Αλεξανδράκης. Κάνει λόγω για ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των ατόμων που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη δήλωση του νομικού Τάκη Αλεξανδράκη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments