Ελλάδα

Κομμωτήρια: Ιδιαίτερη προσοχή στο πιστολάκι – Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας

Κομμωτήρια: Ιδιαίτερη προσοχή στο πιστολάκι – Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας
Κομμωτήρια: Όλα όσα θα αλλάξουν από εδώ και στο εξής στα κομμωτήρια. Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας και το πως θα λειτουργούν.

Κομμωτήρια: Eίναι σχεδόν βέβαιο ότι από τις 4 Μαΐου θα πάρει άλλη τροπή η ζωή μας. Η Δευτέρα 4 Μαΐου θα είναι η ημέρα έναρξης και επαναλειτουργίας ορισμένων καταστημάτων και η μετά – καραντίνα φάση στην οποία προχωρά η χώρα αργά και σταδιακά και σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και τις εκτιμήσεις των ειδικών. Τα κομμωτήρια λοιπόν συμπεριλαμβάνονται στα καταστήματα τα οποία θα ανεβάσουν ρολά, όπως και τα κέντρα αισθητικής, και τα μικρά μαγαζιά, ενώ στα νοσοκομεία ξεκινάνε τα τακτικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε τους κανόνες που θα τα συνοδεύουν κατά το άνοιγμα τους. Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι τα κομμωτήρια θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού και ο ιδιοκτήτης θα κρατάει συγκεκριμένο κατάλογο με τα ραντεβού.

Πελάτες και εργαζόμενοι φοράνε υποχρεωτικά μάσκα

Επιπλέον, απαραίτητο μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων μέσα στο κομμωτήριο, δηλαδή οι καρέκλες δεν θα είναι όπως ήταν παλιά, δίπλα- δίπλα. Θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο. Αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα τρία με τέσσερα άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα έξι με επτά άτομα. Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες. Παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα και το κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστό.

Xρειάζεται μια προεργασία για να συνηθίσουμε τις νέες οδηγίες που θα συνοδεύουν την καθημερινότητά μας στην «μετά-κορονοιό» εποχή, μέχρι αυτές να γίνουν ρουτίνα, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας–Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Τι συμβαίνει όμως με το πιστολάκι;

Aξίζει να αναφερθεί πως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα, ενώ δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Αναλυτικά το ωράριο που θα τεθεί σε ισχύ για τα κομμωτήρια:

  • Το ωράριο αλλάζει και πλέον τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα.
  • Επίσης, ισχύει και ο κανόνας επιπέδου στα μαγαζιά. Αν ένα κατάστημα έχει δυο επίπεδα τότε δεν θα επιτρέπεται άνω των 2 ατόμων ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε σωρευτικά τις αλλαγές που αναμένεται να επέλθουν στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments