Ελλάδα

“Μένουμε Ασφαλείς”: Το νέο σύνθημα μετά το “Μένουμε Σπίτι” – Οι προτροπές του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Μένουμε Ασφαλείς”: Το νέο σύνθημα μετά το “Μένουμε Σπίτι” – Οι προτροπές του Κυριάκου Μητσοτάκη
"Μένουμε Ασφαλείς": «Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε και πάνω απ΄ όλα μένουμε ασφαλείς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα.

“Μένουμε Ασφαλείς”: Ο πρωθυπουργός απηύθυνε χθες διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό με θέμα την άρση των μέτρων και το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή επιστροφή σε μια καθημερινότητα. Από την προσεχή Δευτέρα αρχίζει η άρση των μέτρων η οποία θα γίνει σταδιακά και σε συγκεκριμένες φάσεις. Ο πρωθυπουργός έδωσε το σύνθημα λέγοντας πως «επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε και πάνω απ΄ όλα μένουμε ασφαλείς». Η φράση “μένουμε ασφαλείς” φαίνεται ότι θα είναι το νέο “σλόγκαν”, αφού πλέον δε θα “μένουμε σπίτι”.

«Πολιτεία και πολίτες οφείλουμε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τον αόρατο εχθρό, που θα παραμονεύει να χτυπήσει με τον παραμικρό εφησυχασμό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του με το οποίο παρουσίασε σε αδρές γραμμές τον οδικό χάρτη για την «σταδιακή επανεκκίνηση» που, όπως επεσήμανε «είναι χρέος κάθε υπεύθυνης κυβέρνησης».

«Μέσα στην τελευταία δοκιμασία γεννήθηκε μια νέα αισιοδοξία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μία ανανεωμένη εθνική αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι η κοινωνία μας θα απαντήσει με ευθύνη και σοβαρότητα στη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας, που είναι «η ομαλή, ασφαλής και σταδιακή επιστροφή σε πιο γνώριμους ρυθμούς της καθημερινής ζωής».

Έμφαση στην ατομική ευθύνη

Προειδοποιώντας ότι θα είναι βαθιά και παγκόσμια η οικονομική κρίση που θα αφήσει πίσω του ο κορωνοϊός, υπογράμμισε ότι όπως η πανδημία χτύπησε όλους, έτσι και όλοι θα πρέπει να σηκώσουν και τα βάρη των συνεπειών της. «Με τρόπο όμως δίκαιο και με συμμάχους την αλήθεια και τον ρεαλισμό», όπως είπε, παραπέμποντας στις αναλυτικές αναφορές που θα κάνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Εξηγώντας το «εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο» σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο παρουσίασαν αμέσως μετά οι έξι υφυπουργοί, σημείωσε ότι «υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments