Πως Να

Πως να φτιάξετε τη δική σας μάσκα προστασίας

Πως να φτιάξετε τη δική σας μάσκα προστασίας
Οι μάσκες προστασίες από τις 4 Μαΐου θα είναι απόλυτα συνδεδεμένες με κάθε μας έξοδο.

Από τη Δευτέρα η χώρα μπαίνει σε ένα νέο στάδιο αυτό της άρσης των περιοριστικών μέτρων και της σταδιακής εξόρμησης στην κανονικότητα. Όλα αυτά την ώρα που η πανδημία εξακολουθεί να υφίσταται και μαζί της ο κίνδυνος να προκληθούν νέες εστίες μικροβίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες μαζί με την ανακοίνωση της άρσης των μέτρων έκανε γνωστό πως οι Έλληνες πολίτες υποχρεούνται από τις 4 του νέου μήνα να φορούν μάσκες προστασίας σε κάθε τους επίσκεψη σε κλειστό χώρο αλλά και δημόσιο όπου βρίσκονται ταυτόχρονα και άλλα άτομα.

Έτσι άπαντες τρέχουν να προμηθευτούν μάσκες προκειμένου να είναι έτοιμη για την οριστική έξοδο τη προσεχή Δευτέρα. Υπάρχει όμως ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε μόνοι σας μάσκες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά καθώς πλένονται.

Δεν χρειάζεται ούτε βελόνες, ούτες λαστιχάκια που ενοχλούν και στα αυτιά μετά από λίγη ώρα. Μόνο ένα παλιό βαμβακερό κατα προτίμηση μπλουζάκι, κοπίδι ( ή ψαλίδι αν δεν έχετε) και ένα χάρακα για να μετρήσετε σωστά.

Για έναν ενήλικα θα χρειαστείτε 20.32 εκατοστά, για έναν έφηβο 17.78 εκατοστά και για ένα μικρό παιδ 15.24 εκατοστά κατά προσέγγιση.

Κανόνες υγεινής

Σε κάθε περίπτωση, οι μάσκες αυτές πρέπει να πλένονται στο πληντύριο στους 60 βαθμούς και να σιδερώνονται. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό (πωλητές, ταμειακοί υπάλληλοι). “Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και θα πρέπει να τονιστεί η χρήση της μαζί με την προσεκτική υγιεινή των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων και μόνο ως ένα συμπληρωματικό μέτρο που θα αφορά την πιθανότητα μετάδοσης και από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς”, ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας στις 27/4. Το καλό πλύσιμο των χεριών και η απόσταση ασφαλείας παραμένει ένα μέτρο το οποίο πρέπει όλοι να τηρούμε.

Πρωτού φορέσουμε τη μάσκα πρέπει να έχουμε πλύνει καλά τα χέρια μας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να βγάζουμε σωστά τη μάσκα για να μην μολυνθούμε, για αυτό δεν ξεχνάμε να πιάνουμε τα λαστιχάκια ( ή τα κορδονάκια) και όχι το ύφασμα για να την βγάλουμε. Υπενθυμίζεται ότι οι μάσκες μιας χρήσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments