Πολιτική

Υπουργείο μεταφορών δακτύλιος: Όσα αλλάζουν από τις 4 Μαΐου

Υπουργείο μεταφορών δακτύλιος: Όσα αλλάζουν από τις 4 Μαΐου
Υπουργείο μεταφορών δακτύλιος: Αλλαγές στην κυκλοφορία με ΙΧ ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων από τις 4 Μαΐου.

Υπουργείο μεταφορών δακτύλιος: Το σχέδιο της σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και τα μέτρα του υπουργείου Μεταφορών που θα ισχύουν από τις 4 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Όπως τόνισε: «Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες και στο επιβατικό κοινό:

  • Πρώτον, να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς.
  • Και δεύτερον, για όσους αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής, η χρήση των Μέσων Μεταφοράς να γίνεται για απολύτως αναγκαίους λόγους, όπως η μετάβαση στον χώρο εργασίας και αυτό εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Καλούμε τους πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή. Ως ένα επιπλέον μέτρο διευκόλυνσης τους ανακοινώνουμε:

  • Πρώτον, την παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο.
  • Δεύτερον, από τις 4 Μαΐου τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα ανακοινώσει αναλυτικά περαιτέρω ρυθμίσεις για την παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου οχημάτων, καθώς και το πλαίσιο επανέναρξης των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων και εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού από τους πολίτες στα ΚΤΕΟ, στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών».

Δείτε παρακάτω όσα ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments