Ελλάδα

Όλοι συζητούν γι’αυτό που έκανε χθες ο Τσιόδρας

Όλοι συζητούν γι’αυτό που έκανε χθες ο Τσιόδρας
Σίγουρα ο καθηγητής δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις.

Όλοι έχουν συνηθίσει τον Σωτήρη Τσιόδρα ως τον ήρεμο άνθρωπο που κάθε απόγευμα θα μας ενημερώσει για τα κρούσματα και τους θανάτους, αλλά γενικότερα για τα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, κατά την χθεσινή του παρουσία στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε διαφορετικός από τις προηγούμενες φορές. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κορωνοϊό ήταν κάπως εκνευρισμένος. Και ήταν εκνευρισμένος για την κριτική που δέχεται όσον αφορά τη χρήση ή όχι της μάσκας.

Και αυτό γιατί πριν από καιρό έλεγε ότι η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ενώ με τωρινά δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας ισχυρίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

«Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα μέσα μεταφοράς είναι ένα σημαντικό μέτρο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες η απάντησή του σε σχέση με τις μάσκες ήταν διαφορετική, σχολιάστηκε εντόνως. Αρκετοί βέβαια τόνισαν τον εκνευρισμό του καθώς ο ίδιος έκανε λόγο για fake news επιλέγοντας να απαντήσει στην κριτική που δέχεται κατά καιρούς.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής η χρήση μάσκας με βαλβίδα είναι λάθος. Επεσήμανε ακόμη ότι η πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί στο σπίτι είναι η καλύτερη επιλογή και ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος από τη λάθος χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments