Τεχνολογία

Radio Garden: Κλείστε τα μάτια σας και ακούστε τον κόσμο

Radio Garden: Κλείστε τα μάτια σας και ακούστε τον κόσμο
Radio Garden: Όλοι σχεδόν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του κόσμου στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Radio Garden: Έχετε αναρωτηθεί τι μουσική ακούνε αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στην Τέρα Σάντα ή στα νησιά Αζόρες ή ακόμη και στη Νότια Κορέα στην πόλη Ζε Ζου Σι; Κι όμως με μερικά κλικ στον υπολογιστή σας μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να ταξιδέψετε σε όλους σχεδόν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του πλανήτη. Αυτό τουλάχιστον μπορεί να γίνει μέσω του Radio Garden που για πολλούς είναι το Google Earth για το ραδιόφωνο.

Μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Radio Garden μια υδρόγειος σφαίρα εμφανίζεται στην οθόνη σας γεμάτη με πράσινες κουκίδες που αντιστοιχούν στους 10.000 περίπου ραδιοφωνικούς σταθμούς απ’όλο τον κόσμο. Το Radio Garden  είναι ένα μη κερδοσκοπικό ολλανδικό ψηφιακό ερευνητικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από το 2013 έως το 2016 από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ήχου και Όρασης και πέντε άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Στο Radio Garden, τα ραδιόφωνα ταξινομούνται ανά γεωγραφική τοποθεσία και ομαδοποιούνται ανά πόλη. Σύμφωνα με εξειδικευμένους ιστότοπους, ο σχεδιασμός διαμορφώνεται από τις πράσινες κουκίδες που τοποθετούνται πάνω στον χάρτη. Αυτή η ιδέα αναπτύχθηκε από τις γερμανικές εταιρείες Studio Puckey και Studio Moniker σε συνεργασία με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ήχου και Οράματος. Έτσι σήμρα μπορεί ο χρήστης να ακούσει ραδιοφωνικές εκπομπές από το Χαλέπι, την Αβάνα, τη Σρι Λάνκα, το Λονδίνο, τη Βόρεια Κορέα, τη Μόσχα και γενικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας τις επιλογές στο πάνω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας, μπορεί ο χρήστης να κάνει εναλλαγή μεταξύ live ραδιοσταθμών, ιστορικού, jingles, και καταγραφομένων συνεντεύξεων. Φυσικά το Live streams είναι το πιο συναρπαστικό, και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να περιηγηθείτε παντού, από τους ραδιοσταθμούς στην Ουγκάντα μέχρι τους ποπ ραδιοσταθμούς στη Νορβηγία ή στην Ιαπωνιά για J-pop ή μέχρι την Ινδία για αστρολογικές συμβουλές.

Όσοι εξερευνήσετε το Radio Garden μην περιμένετε να αμούσετε όλους τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από την Ελλάδα μιας και αναμεταδίδει μόνο αυτούς που είναι live στο διαδίκτυο.Η δικτυακή εφαρμογή εμφανίζει την ονομασία του ραδιοφωνικού σταθμού, την γεωγραφική του τοποθεσία, και την διεύθυνση του στο internet.

Για να ακούσετε όποιους και όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν διαδικτυακά μέσω του Radio garden μπείτε εδώ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments