Πως Να

Πως μπορώ να γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού

Πως μπορώ να γίνω μόνιμος κάτοικος εξωτερικού
Διαχρονικά δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που έχουν αφήσει τη χώρα προκειμένου να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η απόφαση για να αφήσεις την πατρίδα σου και να κυνηγήσεις κάτι καλύτερο είναι πάντα πολύ δύσκολη. Πέραν του συναισθηματικού υπάρχει και το διαδικαστικό του πράγματος, το οποίο σε ορισμένες χώρες είναι πολύπλοκο, τόσο που ορισμένες φορές σε κάνει να ανακαλέσεις την απόφασή σου.

Κάθε χώρα έχει τη δική της νομοθεσία και δέχεται με διαφορετικό τρόπο οικονομικούς μετανάστες. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα ο εκάστοτε ενδιαφερόμενων θα πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να καταφέρει να παραμείνει στη χώρα.

Το ταξίδι για την Αμερική

Οι μεταναστευτικές βίζες για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για πολίτες και κατοίκους της Ελλάδος διεξάγονται στην Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών.

Για την υποβολή αίτησης για μεταναστευτική βίζα, ένας αλλοδαπός πολίτης που ζητά να μεταναστεύσει θα πρέπει να του υποβληθεί πρόσκληση από Αμερικανό ή μόνιμο-νόμιμο κάτοικο Αμερικής που να είναι συγγενής πρώτου βαθμού, ή πρόσκληση από Αμερικανό εργοδότη, και να υπάρχει μία εγκεκριμένη πρόσκληση απο το Γραφείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας (USCIS). Μπορείτε να εξετάσετε το Directory of Visa Categories στο usvisas.state.gov για να μάθετε τους διαφορετικούς τύπους μεταναστευτικής βίζας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Μεταναστευτικού Προγράμματος Ποικιλίας. Επίσης, ακολουθώντας τα βήματα στο Immigrant Visa Process, ή στο Diversity Visa Process, στο usvisas.state.gov για να ξεκινήσετε την αίτηση για μεταναστευτική βίζα.

Αμερικανοί πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν πρόσκληση στο Γραφείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας στο USCIS Athens Field Office. Κάτοχοι πράσινης κάρτας (LPRs) πρέπει να κάνουν πρόσκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Όταν το Γραφείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας εγκρίνει την πρόσκληση και έχετε ολοκληρώσει την προ-εργασία με το National Visa Center (NVC), ή εάν έχετε επιλεγεί για το Μεταναστευτικό Πρόγραμμα Ποικιλίας και έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία με το Kentucky Consular Center (KCC), επαναξετάστε τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί απο το NVC ή απο το KCC , μαζί με τις πληροφορίες που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, για επιπλέον οδηγίες και πληροφορίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments