Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: 268 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 518 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ισπανία κορωνοϊός: 268 νεκροί το τελευταίο 24ωρο – 518 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ισπανία κορωνοϊός: Μέρα με την ημέρα οι Ισπανοί βλέπουν του θυσίες τους να ανταμείβονται καθώς ο ημερήσιος αριθμός θυμάτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όλο και κατεβαίνει.

Ισπανία κορωνοϊός: Οι θάνατοι συνεχίζονται στην Ισπανία από την πανδημία, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα της χώρας έχει κάθε λόγο να χαμογελά καθώς βλέπει πως ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών αλλά και των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων ολοένα και μειώνεται.

Η Ισπανία κατέγραψε 268 νέους θανάτους κατά τις τελευταίες 24 ώρες, στον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών της επιδημίας εδώ και έξι εβδομάδες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της επιδημίας Covid-19 ανέρχεται σε 24.543. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 518 κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 213.435.

Καταρρέει η ισπανική οικονομία

Η οικονομία της Ισπανίας υπέστη μια ιστορική πτώση καθώς τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί στη χώρα έπληξαν την οικονομία της. Συγκεκριμένα, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 5,2% το πρώτο τρίμηνο του 2020, μετά από επέκταση 0,4% το τέταρτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ισπανική στατιστική υπηρεσία INE σε μια πρώτη εκτίμηση για την περίοδο.

Εκτιμήσεις του Wall Street Journal έκαναν λόγο για συρρίκνωση 4,4%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρυθμό συρρίκνωσης από το πρώτο τρίμηνο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009 όταν η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 2,6%. Η ισπανική οικονομία σημείωσε πτώση 4,1% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ΙΝΕ, χαμηλότερα από εκτιμήσεις της WSJ για συρρίκνωση κατά 2,9%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments