Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Αύξηση των νέων κρουσμάτων – Μείωση του αριθμού των νεκρών

Ιταλία κορωνοϊός: Αύξηση των νέων κρουσμάτων – Μείωση του αριθμού των νεκρών
Ιταλία κορωνοϊός: 269 νεκρούς κατέγραψε η χώρα το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας τους 28.236 συνολικά.

Ιταλία κορωνοϊός: Η χώρα συνεχίζει να “πονά” από τον φονικό ιό, καθώς μέχρι και σήμερα μετρά νεκρούς αλλά και νέα κρούσματα του κορωνοιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση οι νέοι θάνατοι είναι 269 τις τελευταίες 24 ώρες και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 1.965 . Συνεπώς ο συνολικός αριθμός των νεκρών άγγιξε τους 28.236 και τα κρούσματα τις 207.428 σε ολόκληρη την Ιταλία. Σημειώνεται πως χθες, Πέμπτη οι αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει 285 θανάτους και 1.872 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τους συνολικούς αριθμούς σε 27.967 και 205.463 αντίστοιχα.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει αύξηση, με 93 περισσότερες μολύνσεις

Επίσης σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών, καθώς έχασαν την ζωή τους 16 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα ουσιαστική μείωση σε σχέση με το χθεσινό θετικό ρεκόρ (είναι 2.389 λιγότεροι) αλλά παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η Ιταλία ετοιμάζεται για την «δεύτερη φάση», από την ερχόμενη Δευτέρα

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε σήμερα από τους πολίτες που εργάζονται σε σχετικά μικρή απόσταση από το γραφείο τους να μην χρησιμοποιήσουν μετρό ή λεωφορεία. Πρόσθεσε, δε, ότι στα δημόσια μέσα μεταφοράς της ιταλικής συμπρωτεύουσας θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλά και γαντιών.

Υπενθυμίζεται ότι το μαρτύριο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλη χώρα τον κορωνοιοίο, δεν έχει σταματημό. Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις σημειώθηκαν 2.239 νέοι θάνατοι μέσα σε μία ημέρα, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 1.097.000. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 63.000, ενώ από την προηγούμενη ημέρα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 2.239. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία καταγράφηκαν πάνω από 2.000 θάνατοι.

Δείτε το φανταστικό στιγμιότυπο από την Ιταλία, όπου πολίτες τραγούδησαν από τα μπαλκόνια τους το Bella Ciao:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments