Διεθνή

Κορωνοϊός Κίνα: Δώδεκα νέα κρούσματα στη χώρα

Κορωνοϊός Κίνα: Δώδεκα νέα κρούσματα στη χώρα
Κορωνοϊός Κίνα: Τα έξι από τα 12 νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Κίνα ήταν «εισαγόμενα».

Κορωνοϊός Κίνα: Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, κατέγραψε 12 νέα κρούσματα μόλυνσης σε σχέση με τα μόλις τέσσερα κρούσματα της προηγούμενης μέρα,ς στην ηπειρωτική Κίνα. Ειδικότερα, τα έξι από τα νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό μολυσμένοι.

Από τα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης, τα πέντε εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που συνορεύει με τη Ρωσία, και το έκτο στην Εσωτερική Μογγολία. Μία ημέρα νωρίτερα, δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε σε 82.874 στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων να παραμένει αμετάβλητος στα 4.633

Παράλληλα ακόμη 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία αφού αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός εκείνων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 3 στους 38, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, έχουν ιαθεί 77.642 ασθενείς, ενώ 599 συνεχίζουν να νοσηλεύονται. Επίσης εντοπίστηκαν 25 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 33 την προηγουμένη, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα ο “πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας εντείνεται. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο  ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει νέο μέτωπο με την Κίνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να ζητήσει ακόμα και αποζημίωση για την πανδημία:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments