Πολιτισμός

Ayrton Senna: Το ντοκιμαντέρ “Senna” είναι ό,τι καλύτερο για τη σημερινή ημέρα

Ayrton Senna: Το ντοκιμαντέρ “Senna” είναι ό,τι καλύτερο για τη σημερινή ημέρα
Ayrton Senna: Το ντοκιμαντέρ "Senna" είναι ό,τι καλύτερο για να τιμήσει κάποιος τη μνήμη του θρυλικού πιλότου που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή.

Ayrton Senna: Ήταν 1η Μαΐου πριν από 26 χρόνια όταν σταμάτησε ο χρόνος. Το απόλυτο αστέρι της Formula 1, ο εθνικός ήρωας της Βραζιλίας έφυγε από τη ζωή. Στις αρχές του Grand Prix του Σαν Μαρίνο ετοιμαζόταν να πάρει μια στροφή. Κάτι ανάλογο έκανε με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών. Το τιμόνι δεν υπακούσε στις κινήσεις του Senna και ένα αιχμηρό αντικείμενο καρφώθηκε στο κεφάλι του.

Το χτύπημα ήταν ακαριαίο και ο άνθρωπος που είδε τον θεό όταν οδηγούσε πήγε να τον συναντήσει στους ουρανούς. Όλος ο κόσμος ήθελε να δει τον Senna να βγαίνει από το αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν έγινε. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που οδήγησαν ποτέ έφυγε από τη ζωή κάνοντας αυτό που πάντα αγαπούσε. Να οδηγάει με την ψυχή του.

Η μαύρη μέρα για την F1

Η πρώτη μέρα του Μαΐου είναι πάντα δύσκολη για τους φίλους της Formula 1. Ένας τρόπος για να τιμήσει κάποιος την μνήμη του Ayrton Senna είναι να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ που έγινε για τη ζωή του. Σε αυτό υπάρχει σπάνιο υλικό και αναφορά σε όλα τα στάδια της καριέρας του Βραζιλιάνου.

Μέσα σε σχεδόν δύο ώρες, ο Asif Kapadia διηγείται την ιστορία του θρύλου, παρουσιάζει αθέατες πλευρές της καριέρας και της προσωπικότητάς του, με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ να περιλαμβάνει σπάνιο υλικό. Μεγάλο κομμάτι του ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στις μάχες του με τον Alain Prost που έγραψαν ιστορία. Για όσους επιλέξουν να δουν σήμερα το “Senna” είναι διαθέσιμο και στο Ελληνικό Netflix.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments