Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 25.000 – 216.582 τα κρούσματα

Ισπανία κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 25.000 – 216.582 τα  κρούσματα
Ισπανία κορωνοϊός: Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σήμερα στους 25.100 θανάτους από 24.824 την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο τα κρούσματα και οι νεκροί παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ισπανία κορωνοϊός: Συνεχίζονται να καταγράφονται τόσο νέα κρούσματα, όσο και θάνατοι στην Ισπανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης  αυξήθηκε σήμερα στα 216.582 από 215.216 χθες, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σήμερα στους 25.100 θανάτους από 24.824 χθες, όπως ανακοίνωσε η ίδια πηγή.

Οι Ισπανοί βγήκαν σήμερα από το σπίτι τους για να κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, καθώς οι ενήλικες επιτρέπεται να αθληθούν σε υπαίθριους χώρους για πρώτη φορά μετά από 49 ημέρες! Η ισπανική κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Στη Βαρκελώνη, τα μονοπάτια κοντά στη παραλία ήταν γεμάτα από κόσμο που έτρεχε ή έκανε ποδήλατο, ενώ οι σέρφερ είχαν ήδη σπεύσει στη θάλασσα.

Στη Μαδρίτη, άνθρωποι με ποδήλατα και σκέιτμπορντ κινούνταν στους δρόμους της πόλης, ενώ η αστυνομία τοποθέτησε κόκκινες ταινίες για να αποτρέψει τη συνάθροιση των πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους.

Η Ισπανία, επέβαλε αυστηρό lockdown τον Μάρτιο, καθώς ήταν από τις χώρες που ο κορωνοίος της έδωσε ένα «γερό» χτύπημα, περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών στα σπίτια τους και απαγορεύοντας τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η άθληση και οι περίπατοι είχαν απαγορευθεί καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού. Πλέον, η κυβέρνηση έστρεψε την προσοχή της στο ‘άνοιγμα’ της χώρας και την τόνωση της οικονομίας μιας που τα κρούσματα και οι νεκροί έχουν μειωθεί.

Οι Ισπανοί χαμογελούν ξανά μετά τη μερική άρση της καραντίνας:

.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments