Πολιτική

Nίκος Χαρδαλιάς: «Τη Δευτέρα δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό»

Nίκος Χαρδαλιάς: «Τη Δευτέρα δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό»
Nίκος Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα η χώρα περνάει σε δεύτερη φάση είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ενώ εξήγησε που πρέπει να φοράμε τη μάσκα.

Nίκος Χαρδαλιάς: “Η νέα καθημερινότητα είναι πιο σύνθετη. Τη Δευτέρα περνάμε στη δεύτερη φάση. Νέα κρούσματα θα έχουμε, προετοιμαζόμαστε. Τη Δευτέρα δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό»  ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση.

«Η Ελλάδα τα έχει πάει καλά και έχει γίνει θετικό παράδειγμα» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε την ανάγκη να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα. «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πού είναι υποχρεωτική η μάσκα.

Συγκεκριμένα είπε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτικής στα μέσα μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα ιατρεία και στα νοσοκομεία. Παράλληλα πόσθεσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα πραγματοποιηθούν και αύριο, ενώ ζήτησε να υπάρξει υπευθυνότητα από Δευτέρα, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα. Αναφορικά με τις χθεσινές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις. «Κάποιοι μας αγνόησαν. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους. Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες».

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 8 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 2.620. Ακόμη, οι νεκροί ανήλθαν στους 143 καθώς σήμερα καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments