Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος επιχειρήσεις: Επιπλέον τετραγωνικά σε ανοικτούς χώρους για τα καταστήματα εστίασης

Τάκης Θεοδωρικάκος επιχειρήσεις: Επιπλέον τετραγωνικά σε ανοικτούς χώρους για τα καταστήματα εστίασης
Τάκης Θεοδωρικάκος επιχειρήσεις: Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους, είτε μειώνοντας τα τέλη.

Τάκης Θεοδωρικάκος επιχειρήσεις: O υπουργός Εσωτερικών σε πρωινή εκπομπή του OPEN, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, μέσω των δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του αυτή έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα είπε ο υπουργός Εσωτερικών: «Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση

Kατά περίπτωση πρέπει να εξεταστεί το πρόβλημα, καθώς σε ορισμένους δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει χώρος για επέκταση είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Εκεί, σε αυτήν την περίπτωση, η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη». Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Καταληκτικά ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, αν οι Έλληνες συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και σε αυτή τη φάση, θα τα καταφέρουμε και στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Δείτε όλα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στη σημερινή του συνέντευξη, στο παρακάτω βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments