Αθλητισμός

Ολυμπιακός Basket League: Τι θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός Basket League: Τι θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι»
Ολυμπιακός Basket League: Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αποφασίσουν πως θα κινηθούν εν όψει της νέας σεζόν μετά την απόφαση της ΕΟΚ για την οριστική διακοπή των Εθνικών Πρωταθλημάτων.

Ολυμπιακός Basket League: Ραγδαίες εξελίξεις είχαμε σήμερα στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ενημέρωσε για την οριστική διακοπή των Εθνικών Πρωταθλημάτων με τις ομάδες της Α2 να προτείνουν απευθείας άνοδο του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο Ολυμπιακός ωστόσο αν θελήσει μπορεί να ανέβει στην Basket Leauge, με βάση το ένα υπόμνημα, αλλά η ομάδα του Πειραιά είναι ξεκάθαρη στις προθέσεις της.

Το συγκεκριμένο υπόμνημα αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικά για την επόμενη ή τις επόμενες θέσεις της ανόδου: «Για την επόμενη ή επόμενες θέσεις ανόδου, δεδομένης της βαθμολογίας αλλά και του τρόπου τελικής κατάταξης που υπήρχε (play off), θεωρούμε πως οι εξελίξεις θα πρέπει να προκύψουν μετά από διάλογο τόσο με την Ε.Ο.Κ., όσο και με τον ΕΣΑΚΕ και εφόσον, το αθλητικό τοπίο γίνει σταδιακά πιο ξεκάθαρο.

Είναι προφανές ότι σε αυτή τη συζήτηση, καίριο ρόλο δεν έχει μόνο η βαθμολογία, αλλά και η επιθυμία των σωματείων να διεκδικήσουν θέση στην επόμενη κατηγορία και σίγουρα, η αντικειμενική τους δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτή».

Άλλα δείχνει το ρεπορτάζ

Με βάση τα παραπάνω είναι φανερό ότι ο δρόμος για την επιστροφή των Πειραιωτών στην Basket League ανοίγει, σύμφωνα όμως με αυτά που προκύπτουν από το ρεπορτάζ και των τελευταίων ωρών, ο Ολυμπιακός εμμένει στην αρχική του θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πρώτη στιγμή είχαν πει ότι δεν θέλουν να γυρίσουν στην Basket League, διότι δεν είδαν να αλλάζει κάτι ούτε στην Ομοσπονδία, ούτε φυσικά στη Διαιτησία. Ο Ολυμπιακός επιμένει ότι η μόνη περίπτωση για να γυρίσει και πάλι στην πρώτη κατηγορία (όπου ιστορικά και δικαιωματικά ανήκει) είναι να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές τόσο σε ΕΟΚ, όσο και σε Διαιτησία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments