Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Ξεπέρασε τους 29.000 νεκρούς – 195 θύματα το τελευταίο 24ωρο

Ιταλία κορωνοϊός: Ξεπέρασε τους 29.000 νεκρούς – 195 θύματα το τελευταίο 24ωρο
Ιταλία κορωνοϊός: Η γειτονική Ιταλία συνεχίζει να ζει το δικό της δράμα καθώς ώρα με την ώρα πλησιάζει απειλητικά στο να αγγίξει τους 30.000 νεκρούς από την πανδημία.

Ιταλία κορωνοϊός: Ο πόνος των γειτόνων συνεχίζεται, καθώς η Ιταλία είναι από τις χώρες που δοκιμάζεται όσο καμιά άλλη από την πανδημία. Η κυβέρνηση Κόντε μπορεί να προχωρά σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ωστόσο δεν σταματά να μετρά απώλειες, καθώς η λίστα των θυμάτων από τον φονικό ιό όλο και αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Πολιτική Προστασία της χώρας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 195 άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος σε σχέση με τα χθεσινά 174, ενώ και ο συνολικός αριθμός νεκρών στην Ιταλία ξεπέρασε τους 29.000 (29.079).

Σε ότι αφορά τους νοσηλευόμενους, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμέξουν 1.479 ασθενείς (22 λιγότεροι από χθες), ενώ 16.823 είναι οι νοσηλεύομενοι με συμπτώματα (419 λιγότεροι από χθες) και 81.678 παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα (242 πρόσθετοι από χθες). Οι άνθρωποι που ανέρρωσαν, έφτασαν στους 82.879, αυξημένοι κατά 1.225 από χθες. Οι νέες μολύνσεις σήμερα ήταν 1.221.

Τζουζέπε Κόντε: «Αν αγαπάς την Ιταλία, κράτα αποστάσεις»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με tweet της προεδρίας της κυβέρνησης, επανέλαβε σήμερα το σύνθημα ότι «όποιος αγαπά την Ιταλία, κράτα τις αποστάσεις». Σήμερα η χώρα μπήκε στη «δεύτερη φάση» της σταδιακής επιστροφής στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ρώμης και του Μιλάνου δεν παρατηρήθηκε υπερβολικός συνωστισμός. Για πρώτη ημέρα μπόρεσαν να ανοίξουν και πάλι υπαίθριες λαϊκές αγορές και ο κόσμος μπήκε στην ουρά και με υπομονή περίμενε την σειρά του για να μπορέσει να διαλέξει φρούτα και λαχανικά. Κανείς ανεβαίνει στα τραίνα μόνον αν έχει κλείσει θέση ηλεκτρονικά και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρει τον λόγο του ταξιδιού του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments