Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς μέτρα κορωνοϊός: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα

Νίκος Χαρδαλιάς μέτρα κορωνοϊός: Fake news η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα
Νίκος Χαρδαλιάς μέτρα κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κλήθηκε να σχολιάσει σενάρια που ήθελαν από σήμερα να απαγορεύονται οι μετακινήσεις μετά τις 12 το βράδυ.

Νίκος Χαρδαλιάς μέτρα κορωνοϊός: Τέλος στα σενάρια που αναπαράγουν ιστότοποι της χώρας έβαλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Κατά αυτά από σήμερα θα ξεκινούσαν νέα μέτρα όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί κάθε ημέρας, ενώ επίσης θα υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις άνω των 65 ετών.

Και τα δύο σενάρια κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας πως δεν ισχύουν και δεν είναι κάτι άλλο από fake news που αναπαράγονται στο διαδίκτυο. αναλυτικά όλα όσα ανέφερε σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Αφήσαμε πίσω μας 42 πρωτόγνωρες μέρες. Η διαδικασία που ξεκινά από σήμερα επιβάλλει να τηρούμε τους κανόνες. Καθημερινά θα αξιολογούμε την κατάσταση και θα προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «όπου χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα. Η νέα καθημερινότητα περιλαμβάνει την τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας» και πρόσθεσε καταδικάζοντας ορισμένα fake news που κυκλοφορούν: «Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 65 ετών. Δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί».

«Από αύριο εξαιρούνται από τον κατάπλου σκαφών όσα είναι επτά μέτρων και χρησιμοποιούνται για ψάρεμα», είπε και παρατήρησε ότι «δεν επιτρέπεται η χρήση της πισίνας σε συγκροτήματα κατοικιών». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «από σήμερα το βράδυ παύουν να ισχύουν τα επιπλέον μέτρα στο δήμο Ερμιονίδας, σε χωριά της Ξάνθης, ενώ παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στο Κρανίδι». «Ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμα, συνεχίζουμε να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες, συνεχίζουμε να μένουμε υπεύθυνοι, μόνο έτσι μένουμε ασφαλείς«, κατέληξε.

«Δεν πρέπει λανθασμένα να θεωρήσουμε ότι το τέλος της πρώτης φάσης σημαίνει ότι πλέον έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «κλειδί για την επιτυχία, όπως και στην πρώτη φάση, θα είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα, η πειθαρχία και η εμπιστοσύνη μας στις υποδείξεις των ειδικών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments