Ελλάδα

Όταν ο 63χρονος δολοφονημένος μαντιναδόρος χόρευε ευτυχισμένος

Όταν ο 63χρονος δολοφονημένος μαντιναδόρος χόρευε ευτυχισμένος
Αποκλειστικό: Ξακουστός για τις μαντινάδες του αλλά και τη λεβεντιά του ήταν ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, που σκοτώθηκε από σφαίρα στο διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Ξακουστός για τις μαντινάδες του αλλά και τη λεβεντιά του ήταν ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, που σκοτώθηκε από σφαίρα στο διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Από το 1999 έως το 2009 ο Λευτέρης Καλομοίρης υπήρξε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και τις «Μέρες Ανωγείων» στο Ηράκλειο, αλλά και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας γνωστές τις μαντινάδες σε όλη τη χώρα.

Όπως βλέπετε στο αποκλειστικό βίντεο του pagenews, ο Λευτέρης Καλομοίρης απαγγέλλει μαντινάδες και καταχειροκροτείται από μικρούς και μεγάλους.

Ο 63χρονος διατηρούσε για πολλά χρόνια σχολή χορού στα Ανώγεια. Εκεί έμαθαν εκατοντάδες παιδιά να χορεύουν ριζίτικα τραγούδια, ενώ συμμετείχαν σε παγκρήτιους και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σε κάθε κρητικό γλέντι ο Λευτέρης Καλομοίρης έσυρε πρώτος το χορό, όπως βλέπετε στο βίντεο του pagenews.

Οι δυο εκδοχές του φονικού

Μυστήριο παραμένει ακόμη πως ακριβώς έγινε το φονικό στα Ανώγεια που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με την την πρώτη εκδοχή για τις συνθήκες του φονικού, οι νεαροί 29 και 30 ετών, μετά από σοβαρό καυγά βρέθηκαν οπλισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Ο 63χρονος μπήκε στη μέση και έπεσε νεκρός από τα πυρά του Ξυλούρη. Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, ο Καλομοίρης έπεσε νεκρός από τα πυρά του ίδιου του του γιου κατά λάθος.

«Στα χέρια του παιδιού μου δε βρέθηκε πυρίτιδα» τόνισε ο πατέρας του 30χρονου Ξυλούρη. Την εκδοχή αυτή απέρριψε ο συνήγορος κατηγορουμένου Καλομοίρη λέγοντας ότι κάτι τέτοιο αποδεικνύεται εκτός των άλλων, από το γεγονός ότι έχουν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες για τις δύο δολοφονίες με δυο διαφορετικούς κατηγορούμενους.

Ο 29χρονος Καλομοίρης, φέρεται να είπε στην προανακριτική του απολογία ότι μόλις είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός θόλωσε, σα να μπήκε ένα σεντόνι μπροστά του, πήρε το όπλο του και το άδειασε πάνω στον Γιώργο Ξυλούρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments