Ελλάδα

Baby boom: Η καραντίνα θα φέρει “έκρηξη” γεννήσεων τα Χριστούγεννα

Baby boom: Η καραντίνα θα φέρει “έκρηξη” γεννήσεων τα Χριστούγεννα
Baby boom: Η καραντίνα είχε και τα καλά της.

Baby boom: Κοντά στα Χριστούγεννα με αρχές του 2021 αναμένεται baby boom στην Ελλάδα, αφού η καραντίνα έφερε τα ζευγάρια πιο κοντά και ειδικά τα νεότερα. Τις ημέρες αυτές της καραντίνας, των μέτρων απαγόρευσης και τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, πολλά ζευγάρια έμειναν για καιρό μέσα στο σπίτι και ήρθαν πιο κοντά. Έτσι όπως όλα δείχνουν οι εγκυμοσύνες αναμένεται να αυξηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Baby boom vol. 2

Όπως επισημαίνει στους «New York Times» και η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Berkeley, Jennifer Johnson-Hanks, σε περιόδους υψηλού στρες ή ακόμη και όταν η θνησιμότητα αυξάνεται «μερικές φορές αυξάνεται επίσης η γονιμότητα». Το έχουμε δει να συμβαίνει αυτό αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Όταν υπάρχει υπαρξιακό άγχος που συνδέεται με την ίδια την επιβίωση, ο άνθρωπος θέλει να αναπαραχθεί.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση των γεννήσεων, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης. Τότε άλλωστε δημιουργήθηκε και ο όρος baby boom (έκρηξη βρεφών), για να περιγράψει τις αθρόα έλευση βρεφών της περιόδου 1946 – 1964. Μάλιστα στην Αμερική γεννιόταν ένα παιδί κάθε 7 δευτερόλεπτα.

Μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια γεννήθηκαν μόνο στις ΗΠΑ 76 εκατομμύρια Αμερικανοί που ήταν πλουσιότεροι, πιο ενεργοί και πιο γυμνασμένοι από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες χώρες. Το 2004, οι Βρετανοί μπέιμπι μπούμερ κατείχαν το 80% του πλούτου της χώρας και αγόραζαν το 80% όλων των πολυτελών αυτοκίνητα, το 80% των εισιτηρίων για κρουαζιέρες και το 50% των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments