Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας κάπνισμα: Όλα όσα είπε ο καθηγητής για το εάν οι καπνιστές “προστατεύονται” από τον ιό

Σωτήρης Τσιόδρας κάπνισμα: Όλα όσα είπε ο καθηγητής για το εάν οι καπνιστές “προστατεύονται” από τον ιό
Σωτήρης Τσιόδρας κάπνισμα: Σε δύο αντικρουόμενες μελέτες που αφορούν την προστασία ή όχι των καπνιστών έναντι του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο καθηγητής στη σημερινή του ενημέρωση.

Σωτήρης Τσιόδρας κάπνισμα: Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του φονικού ιού στη χώρα μας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα του καπνίσματος , όσο ακόμη ο ιός καραδοκεί. Ο Σωτήρης Τσιόδρας αρχικά αναφέρθηκε σήμερα κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σε δυο αντικρουόμενες μελέτες που αφορούν την προστασία ή όχι των καπνιστών έναντι του κορωνοϊού.

«Υπήρξαν κάποια αποτελέσματα μιας επιδημιολογικής μελέτης που έγινε στην Γαλλία και έδειξε ότι όντως οι καπνιστές είχαν κάποια μικρότερα ποσοστά σοβαρής λοίμωξης. Από την άλλη μεριά όλοι γνωρίζουμε ότι η νικοτίνη είναι μια ουσία βλαβερή για τον οργανισμό, για τον πνεύμονα, για τα στεφανιαία αγγεία και οι καπνιστές, όπως έδειξε άλλη μεγάλη μελέτη των ΗΠΑ, πάσχουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ΧΑΠ που η νούμερο ένα κατάσταση υγείας που συνδέεται με αυξημένη νόσο και θάνατο από τον κορονοϊό».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι οι Γάλλοι θα κάνουν και μια επιπλέον μελέτη για τη νικοτίνη με διαδερμικό αυτοκόλλητο νικοτίνης για να δουν αν έχει κάποιο αποτέλεσμα στην πρόληψη της λοίμωξης από τον κορωνοϊό άλλα τόνισε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε λιγάκι πριν πούμε ότι το κάπνισμα προστατεύει. Για εμένα τα δεδομένα συνηγορούν υπέρ του ότι το κάπνισμα λειτουργεί επιβαρυντικά» κατέληξε ο καθηγητής.

 «Το κάπνισμα λειτουργεί επιβαρυντικά στον ιό, με τα μέχρι τώρα δεδομένα», Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα δήλωσε ο κ. Τσιόδρας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments