Πως Να

Πως μπορώ να καθαρίσω το σίδερο

Πως μπορώ να καθαρίσω το σίδερο
Δείτε εύκολους και γρήγορους τρόπους για να καθαρίσετε το σίδερό σας.

Όπως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση, έτσι και το σίδερο απαιτεί τακτικό καθαρισμό για να λειτουργεί σωστά για χρόνια. Η σωστή περιποίηση βοηθάει στο να αποφεύγονται οι στάμπες στα ρούχα, οι μαυρισμένες πλάκες στο σίδερο, τα άλατα και η σκουριά. Παρακάτω λοιπόν, υπάρχουν όλοι οι φυσικοί τρόποι για να γίνει το σίδερο σας σαν καινούργιο.

Σε περίπτωση που καεί ο πάτος του, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το αποσυνδέσετε από την πρίζα. Έπειτα πρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα το ύφασμα που έχει κολλήσει επάνω στην πλάκα. Αν δεν μπορείτε να το πιάσετε λόγω της θερμότητας, πιάστε τα υπολείμματα με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών.

Είναι σημαντικό να αφαιρεθούν όλα για να λειτουργεί το σίδερο και πάλι σωστά. Για να μην μείνει πάνω στην πλάκα η στάμπα, βάλτε στην επιφάνεια ένα βρεγμένο σφουγγάρι καθώς η ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας θα βοηθήσει να ξεκολλήσει το ύφασμα. Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσεται τους παρακάτω τρόπους για να το καθαριστεί σωστά:

1. Μαγειρική σόδα:

Αφού τελειώσετε με το σιδέρωμα και αφήσετε την συσκευή να κρυώσει τότε μπορείτε να αρχίσετε τον καθαρισμό του. Μία πάστα φτιαγμένη από 2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας και νερό θα κάνει θαύματα στην μαυρισμένη πλάκα του σίδερου. Θα λειτουργήσει ως λειαντικό και θα εξαφανίσει τους επίμονους μαύρους λεκέδες. Άπλωστε την πάστα σε ένα μαλακό καθαρό πανάκι και με απαλές κινήσεις τρίψτε την πλάκα στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Αφού σιγουρευτείτε για το επιθυμητό αποτέλεσμα, με ένα άλλο καθαρό νωπό πανάκι αφαίρεστε τα υπολείμματα. Μην ξεχάσετε με μία μπατονέτα να καθαρίσετε όμοια και τις τρύπες του ατμού στον πάτο.

2. Αλάτι:

Η βρωμιά από την πλάκα του σίδερου μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με χοντρό αλάτι. Το κόλπο είναι να απλώσετε την ποσότητα του αλατιού πάνω σε μία βαμβακερή πετσέτα που δεν χρειάζεστε ή σε μία λαδόκολλα. Το σίδερο πρέπει να είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία και με απενεργοποιημένο το σύστημα του ατμού. Στη συνέχεια με ελαφρές κινήσεις σιδέρωστε την επιφάνεια όπου βρίσκεται το αλάτι. Η βρωμιά θα μείνει στο αλάτι και στην πετσέτα και έτσι η πλάκα θα καθαρίσει εντελώς.

3. Οδοντόκρεμα:

Το σιδέρωμα των ρούχων και των πουκαμίσων θα γίνει πιο ευχάριστο αν το σίδερο είναι πεντακάθαρο και σε καλή κατάσταση. Με λίγη οδοντόκρεμα, όχι σε μορφή τζελ, μπορείτε να απαλλάξετε την πλάκα από βρομιές και λεκέδες. Άπλωστε απευθείας την παχύρρευστη κρέμα σε κρύο σίδερο και τρίψτε με ένα καθαρό πανάκι ή πετσέτα. Αφού την αφαιρέσετε με ένα νωπό ύφασμα, ρυθμίστε το σίδερο στην λειτουργία του ατμού. Περάστε για περίπου 5 λεπτά ένα ρούχο ή μία πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα.

4. Απορρυπαντικό πλυντηρίου:

Αν η πλάκα του σίδερου είναι αντικολλητική τότε μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Σε ένα μπολ βάλτε ζεστό νερό, λίγο απορρυπαντικό και έπειτα καθαρίστε με ένα μαλακό καθαρό πανάκι. Φροντίστε το απορρυπαντικό να είναι σε υγρή μορφή και όχι σε σκόνη. Οι κόκκοι μπορεί να “τραυματίσουν” την μεταλλική πλάκα. Φυσικά πριν την επόμενη χρήση, ξεβγάλτε τα υπολείμματα με ένα νωπό πανάκι και στεγνώστε το καλά.

5. Υγρό πιάτων:

Ο πιο απλός τρόπος αν οι λεκέδες δεν έχουν μείνει καιρό και η ζημιά δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι αυτός με το υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Όπως και προηγουμένως ρίξτε μερικές σταγόνες μέσα σε ζεστό νερό και καθαρίστε την λερωμένη πλάκα. Είναι ιδανικό και για τις τρύπες του ατμού που έχουν βουλώσει από την βρωμιά και τα άλατα. Βεβαιωθείτε ότι θα στεγνώσετε το σίδερο πριν το εφαρμόσεις ξανά επάνω στα ρούχα σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments