Διεθνή

Κορωνοϊός Kύπρος: Νεκρός 56χρονος που ήταν θετικός στον ιό – 21 συνολικά οι θάνατοι

Κορωνοϊός Kύπρος: Νεκρός 56χρονος που ήταν θετικός στον ιό – 21 συνολικά οι θάνατοι
Κορωνοϊός Kύπρος: Σημειώνεται πως ο άτυχος άνδρας είχε βεβαρυμένο ιστορικό ιατρικό, με τις κυπριακές αρχές να αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο φονικός ιός να μην θεωρείται ως τελική αιτία θανάτου του 56χρονου.

Κορωνοϊός Kύπρος: Τα θύματα από τον φονικό ιό στην Κύπρο έφτασαν τα 21, καθώς ένας άνδρας 56 ετών κατέληξε στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας φαίνεται να είχε και βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Παράλληλα, οι κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενδεχομένως ο κορωνοιός να μην θεωρείται ως τελική αιτία θανάτου του 56χρονου άνδρα.

Επίσης διαγνώστηκαν ακόμη τέσσερις άνθρωποι  θετικοί στον κορωνοιό από 1.250 εξετάσεις. Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε σε 878, συμπεριλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις. Ακόμη, 11 άντρες και τέσσερεις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 21, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία τον κορωνοϊό παραμένουν 15

Μιλώντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Λεόντιος Κωστρίκης επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες «να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί», σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής και από όλους».

Η Κύπρος είναι από τις χώρες όπου προέβησαν σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments